Szombaton női lesiklással folytatódott az alpesisí-világkupa a németországi Garmisch-Partenkirchenben. A győzelmet a liechtensteini Tina Weirather szerezte meg az osztrák Anna Fenninger és a szlovén Tina Maze előtt. Miklós Edit sokáig dobogót ígérő idővel jött, de a pálya közepén kiesett – írta a Nemzeti Sport Online.

A beszámoló azt is megemlíti, hogy Miklós Edit sokáig nagyszerűen síelt, de nem ért célba. Ennek ellenére, mivel a szakági ranglistán biztosan az első 25 között végzett, bejutott a két hét múlva esedékes, idényzáró meribeli világkupa-döntőre. Magyar síző korábban még sohasem indulhatott a vk-fináléban.

A MOL-csapat tagja – az MTK versenyzője – Facebook-oldalán értékelte a történteket, a tőle megszokott jó kedéllyel, de objektivitással: „A rajtban éreztem a BUGGiT a lábamban, menet közben is éreztem, hogy gyors vagyok, de ha a legjobb akarok lenni, kockáztatnom kell. És én kockáztattam. Egy rontás után nem a fékezést választottam, hanem harcoltam tovább, hajszálon múlt, hogy lábon maradjak, de sajnos nem sikerült, kiestem! Mindig azt mondom,az nyer, aki kevesebbet hibázik. Ma én voltam az, aki hibázott. Pedig a részidőim nagyon bíztatóak voltak, az utolsó előttinél a 4. helyen álltam! De a verseny a célig tart!!! Majd legközelebb!”

Fotó: Facebook/Miklós Edit