Miklós Edit elégedett a vasárnapi teljesítményével, miután 29. lett és ezzel két pontot szerzett az alpesi sízők Garmisch-Partenkirchenben rendezett szuper-óriásműlesikló világkupa-futamán.

„Örülök az újabb két pontnak. Idén sikerült kétszer is az első harminc közé kerülnöm világkupán szuper-óriásműlesiklásban, a fejlődés érezhető, hiszen tavaly ez nem jött össze” – mondta Miklós Edit, aki a vasárnapi világkupa futamon 29. helyen zárt és ezzel szerzett két pontot.

A síző kilenc ponttal a szakági világkupa 45. helyén áll. Hangsúlyozta, hogy akár az első helyig is el lehet jutni, persze tisztában van vele, hogy ez idén nem sikerült, de jövőre az a célja, hogy minél előrébb jusson.

Az MTK versenyzője, a MOL-csapat tagja kiemelte, hogy a körülmények nem mindig ideálisak, hiszen a magas a rajtszáma miatt mindig a mezőny második feléből indul el, ezért mire elrajtol, túl puha a pálya, amely nehezíti a lesiklást. Miklós Edit szerint szép időben versenyezhettek, ez nem nehezítette a versenyzést.

„A szombati lesikló-futamon azért estem ki, mert kockáztatnom kellett a jobb eredmény érdekében, hiszen nagyon erős a mezőny” – mondta, aki hozzátette: amíg nem esett ki, az utolsó időmérő pontnál a negyedik helyen állt.

Március 16-án kezdődik a világkupa-sorozat idényzáró meribeli világkupa-fináléja, ahol 25 legjobb versenyző indulhat. Miklós Edit a huszadik helyen áll, így ő is készülhet a jövő heti viadalra. Magyar síző korábban még soha nem indulhatott a vk-fináléban.