Artroszkópos térdműtétet végeztek Miklós Edit olimpiai hetedik alpesi sízőn, akire négy hét pihenő vár. A beavatkozás jól sikerült, hamarosan kezdődik a rehabilitáció.

„A szezon második részében gyakran fájt a térdem, az Egyesült Államokban, a világbajnokságon különösen, az MR-vizsgálat után pedig az orvosok közölték, hogy műtétre van szükség” – mondta honlapunknak Miklós Edit.

Noha korábban is érzett már hasonló fájdalmakat, akkor nem vizsgálták meg a probléma okát, december óta viszont többször is érezte, hogy a térde nem teljesen egészséges.

Miklós Edit arról is beszélt, hogy egy artroszkópos műtétre volt szükség, amely során megtisztították a térdszalagjait. Hozzátette, hogy a beavatkozás jól sikerült, pár hétig még mankóval kell járnia, azután pedig következik egy négyhetes rehabilitáció, amelyhez kerékpározást és gyógytornát írtak elő az orvosok.

Az MTK versenyzője, aki a MOL-csapat tagja, elmondta, ha felépül a műtét után, kezdődhet a nyári száraz felkészülés, augusztusban mehet majd újra hóra. Sőt, ha időben véget ér és jól sikerül a rehabilitációja, akkor május végén egy idényzáró edzőtáborban is részt vehet.

Fotó: Facebook/Miklós Edit