Az olimpiai hetedik alpesi síző Miklós Edit már elkezdte a felkészülést a következő szezonra. A válogatott versenyző kiemelte, hogy a térde egészségesnek tűnik, a műtét után már bírja a terhelést.

“A térdem jól van, három napot már síztem, két hónapig csináltuk a rehabilitációt és kiegészítettük a kondicionáló, fizikai edzésekkel” – mondta az MTK sportolója.

A MOL-csapat tagja hangsúlyozta: az edzéseken nagyon odafigyeltek arra, hogy a rehabilitációnak megfelelő terhelést kapjon a térde, a visszajelzések alapján teljes értékű munkát tud végezni.

Hozzátette, hogy a nyári alapozó tréningeken főleg a fizikai felkészítésre helyezik a hangsúlyt, júliusban és augusztusban pedig Svájcban készül az idényre. Az első versenye Söldenben lehet majd októberben, de ez attól is függ, hogyan sikerül a felkészülése.

Arról is beszélt, hogy bár óriás-műlesíklásban nem szokott indulni, azt tervezik, hogy az új idényben, ebben a számban is eséllyel állhasson rajthoz.

Miklós Edit az elmúlt szezonról azt mondta, hogy sikeres idényen van túl, a dobogós Világkupa-helyezésnek nagyon örült, a sorozat összesítésében megszerzett 18. helyét is jónak értékeli.

A jövőbeni tervekről azt mondta, hogy az új évadban nem lesz világbajnokság, ezért a Világkupa-versenyeken szeretne minél jobb eredményeket, akár dobogós helyezéseket elérni.

A síző szerint az emberek hozzáállása pozitívan változott az alpesi sízéssel kapcsolatban, úgy érzi, hogy a sikerei hatására a sportágat egyre jobban ismerik és kedvelik a magyar szurkolók.

(Fotó: Facebook/Miklós Edit)