Az olimpiai hetedik alpesi síző, Miklós Edit egyelőre úgynevezett száraz edzésekkel készül a következő szezonra. A válogatott versenyző kiemelte, hogy egyelőre kevesebb a havas tréningje, főleg erőnléti gyakorlásokat végez.

”A felkészülésem jól halad, eddig minden jól sikerült, a hátra lévő hetekben az erőnlét fejlesztésén lesz a hangsúly” – mondta a Molcsapatnak.

Kiemelte hogy több érdekes programot iktattak be a nyári tréningek közé, hogy megtörjék az edzések egyhangúságát. Leginkább a jégkorongozókkal közös munkát és a hegymászást élvezte, de a rafting túra is nagyon érdekes volt számára.

A 27 éves olimpikon hetente négyszer jár edzőterembe, mert az idény kezdetére szeretne a lehető legjobb fizikai állapotba kerülni. Miklós Edit a március végi térdműtétéről elmondta, hogy a beavatkozás jól sikerült, azóta nem volt semmi problémája, semmi nem hátráltatta a nyári felkészülésben.

Miklós Edit hangsúlyozta, hogy igyekeznek havas terepen is készülni. Egy hónapja Svájcban edz, pár hét múlva pedig Olaszországban gyakorol majd havas körülmények között.

Az erdélyi sízőnek kicsit már hiányzott, hogy havas edzéseken is részt vegyen, de élvezi, hogy a nyári időszakban más körülmények között is tud gyakorolni.