Földházi Zsófia a szerencsétlenül zárt riói szereplés ellenére is örömmel emlékszik vissza az olimpiára, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy lépésről lépésre előrébb szeretne jutni az új ciklusban.

„Csak örülni tudok, hogy ott lehettem Rióban. Rossz érzés nem maradt bennem, még úgy sem, hogy sajnos nagyon peches voltam aznap” – összegzett a MOL-csapat tagja, aki a 27. helyen zárt.

Megjegyezte, hogy a sportágak közül talán éppen az öttusában jön ki a legjobban, hogy kinek mekkora a szerencséje, neki pedig egyáltalán nem volt.

„Nagyon nehéz volt a verseny, mentálisan mégis talán ez sikerült eddig a legjobban, mert sosem adtam fel, úgy voltam vele, hogy mindent beleteszek. Ráadásul kint egy olyan társaságot ismertem meg, amely hiányzik is azóta, ahogy az ottani hangulat is” – fejtette ki az InfoRádiónak adott interjúban.

Földházi Zsófia egyelőre nem edzhet, türelmesnek kell lennie.

„Jelenleg a sérüléseimet próbálom kezelni, még vannak fájdalmaim. Egyértelmű, hogy hosszabb kezelés vár rám, műtétről viszont szerencsére nincs szó, nem annyira komoly a helyzet. Fáradásos töréssel mentem ki Rióba, ott megrepedt a csont, de volt már három hasonló, és elég gyorsan gyógyultam mindig. Inkább az zavaró, hogy vissza kell fognom magam” – ecsetelte.

Arról is beszélt, hogy visszatér az iskolapadba, ezt a félévet a tanulmányaira is szánom, a folytatásról pedig még egyeztet az edzőivel. Az elmúlt időszakról önkritikusan nyilatkozott.

„Sok hibát követtem el, kusza volt a felkészülésem, még profibbnak kell lenni. Sajnos nagyon szétszórt voltam. Sok segítséget kaptam, most ezzel szeretnék élni, és egy új Zsófit kreálni. Van még 4 év Tokióig, de az még nagyon messze van, inkább lépésről lépésre akarok haladni, és csak előre tekinteni” – fogalmazott Földházi Zsófia.