Kozák Danuta számít az UTE kajak-kenu szakosztályának történetében a legsikeresebb igazolásnak – mondta az InfoRádiónak a szakosztály vezetője, Doma Gergő.

Az UTE kajak-kenu szakosztálya 5 olimpiai bajnoki címmel büszkélkedhet, ebből hármat a MOL-csapat tagja most Rióban szerzett. Kozák Danutát a 2012-es londoni olimpia után szerződtette az Újpest. Edzőjével és párjával, Somogyi Bélával azóta is együtt dolgoznak a klubnál, ezt előző egyesületénél, a Honvédnál nem engedték volna.

Doma Gergő jelezte: a kezdetektől bíztak a párosban, akik már többször bizonyítottak.

„A kettősükben nem csak párkapcsolati fellángolást láttam, hanem egy megfontolt, alapos, szorgalmas sportoló igényét, aki a párjával készül együtt” – fogalmazott az Újpest szakosztályvezetője.

Doma Gergő megjegyezte: nem mindig volt zökkenőmentes Somogyi Béla és közte a kommunikáció.

„Négy év távlatából kijelenthető, hogy neki lett igaza: jól képviselte Danuta érdekeit, és a versenyzővel együtt remekül építették fel az olimpiai ciklust” – jelentette ki az InfoRádiónak.

Az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó a riói ötkarikás játékok előtt hosszabbította meg újabb négy évvel újpesti szerződését.

“Nyugodt, biztos hátteret igyekszünk teremteni a felkészüléséhez. A problémákra való gyors reagálást kell biztosítani, legyen az akár egészségügyi, akár más jellegű” – mondta.

Doma Gergő szerint Kozák Danuta akkora klasszis, hogy az új ciklusban is folytathatja szenzációsan sikeres pályafutását. Beszélt a klub életében betöltött szerepéről is.

„Dana egy visszahúzódó személyiség, aki nem szeret a rivaldafényben forogni, de az újpesti eseményeken nagy örömmel vesz részt” – fogalmazott a sportmenedzser.