Nem indul el az országos rali bajnokság utolsó versenyén a bajnok Herczig Norbert és navigátora, Bacigál Igor. A páros már a következő szezonra készül, és 2018-ra megcélozta az Európa-bajnokságot is.

„Életünk legjobb versenyévadát tudjuk magunk mögött” – fogalmazott Herczig Norbert, aki Bacigal Igorral az oldalán öt versenyen gyűjtött öt győzelemmel megvédte országos ralibajnoki címét. A versenyző hozzátette: belülről azért ez nem volt ilyen egyszerű.

“Ádáz csatát vívtunk minden versenyen, látszott, hogy nem óriási előnyökkel tudtunk nyerni, nem voltunk percekkel jobbak a mezőnynél. Egy kicsit nyilván volt szerencsénk is, illetve azt nem szabad elfelejteni, hogy a világ egyik legprofibb privát csapata áll mögöttünk” – fogalmazott a pilóta.

A bajnoki cím megvédése után a MOL benzinnel versenyző páros a Kassa Ralin előfutó volt egy Skoda Fabiával, az 50. Mecsek Ralin pedig egy régebbi Skoda Octavia WRC-vel álltak rajthoz – mely autóval nem szerezhettek abszolút bajnoki pontokat. Herczig Norbert szerint ez a két verseny igazi örömautózást hozott számukra.

“Az autó- és motorsportban az elmúlt 15 év nem múlt el nyomtalanul. Az Octavia WRC motorerőben egy kicsi talán erősebb a mostani autómnál, nyomatékosabb, de kanyarsebességben, hajtásláncban, fékekben közel sem tudja azt, amit a mostani éles versenyautónk. Két gyorsaságival a vége előtt a rajt után nagyjából két kilométerrel elment egy jobb hármas kanyarban a szervónk. Még rá tudtam fékezni, hogy be tudjunk fordulni. Nagyon-nagyon combos volt, ádáz küzdelmet folytattam az elemekkel, de örülök, hogy nem adtuk fel, és lehoztuk így az autót” – mondta Herczig Norbert, aki bejelentette: az évadzáró Ózd Ralin nem állnak rajthoz, de nézőként ott lesznek a pályákon.

“Mi már arccal a 2017-es év felé fordultunk. Egy nagyobb projektbe szeretnénk vágni a fejszénket. Jövőre még cél a magyar bajnokság, de 2018-ban, 2019-ben szeretnék a Rali Európa-bajnokságon indulni. Ennek az előkészítése már elkezdődött, folyamatban van. Most egy hároméves ciklusban próbálunk gondolkodni” – jelentette ki Herczig Norbert.