Michelisz Norbert optimistán várja a túraautó-világbajnokság (WTCC) utolsó versenyeit. Abban pedig teljesen biztos, hogy a Honda a következő években világbajnoki címet is ünnepelhet majd.

A kínai versenyhétvége visszanézve inkább örömet hozott Michelisz Norbert számára, mint csalódást. “A saját lehetőségeimből a lehető legtöbbet hoztam ki” – fogalmazott az első futamot majdnem megnyerő magyar versenyző. A világbajnoki sorozatból papíron még két versenyhétvége, négy futam van hátra. Úgy néz ki azonban, hogy a thaiföldi versenyhétvégét tőrlik majd.

A világbajnok Jose-Maria Lopez mögött Yvan Muller áll a tabella második helyén. A legjobb hondás jelenleg Tiago Monteiro 204 ponttal, Michelisz Norbertnek 190, Rob Huffnak 180 pontja van.

“Mindenképpen az a célom, hogy meglegyen az összetettbeli harmadik hely, és én legyek a legjobb hondás versenyző a tabellán. Minden esetre egy, vagy két versenyhétvégével a szezon vége előtt azt gondolom, hogy a sorsom a saját kezemben van. Ha tökéletes teljesítményt tudok nyújtani, és egy kis szerencsém is van, akkor simán meglehet az összetett harmadik hely. Sőt, szerencse nélkül is van erre esélyem, mert Katarban valószínűleg már sokkal kevesebb büntetősúly lesz az autóban, ami akár azt is jelentheti, hogy saját erőből harcolhatunk az első rajthelyért, vagy a fő futamos elsőségért. Mindenképpen ez kell ahhoz, hogy az év végi dobogó meglegyen. Az elmúlt évben is a márkatársak közül időmérőn és a futamokon is én voltam a legeredményesebb, és elég önbizalmat gyűjtöttem a japán győzelemmel és a kínai második helyezéssel a hajrára.” – fogalmazott a magyar versenyző, aki még egy futamgyőzelmet ünnepelne idén.

A következő szezonban már nem lesz ott az ellenfelek között a világbajnokság első két helyezettje: Lopez és Muller. Michelisz Norbert szerint a Honda jövőre harcban lehet a világbajnoki címért.

“Mindenképpen úgy gondolom, hogy jövőre esélyesek lehetünk a világbajnoki címre. Látva az idei év fejlődését, látva azt, hogy a Honda a háttérben mennyi pénzt és mennyi energiát fektet abba, hogy ez az autó még jobb legyen, úgy gondolom, hogy nagyon jó esélyünk van 2017-ben. Talán korai még világbajnoki címről beszélni, mert nagyon sok múlik majd a holtszezonon, de hogyha minden úgy alakul, ahogy eltervezzük, akkor igenis lehet az az eredménye, hogy kiegyensúlyozottan harcolhatunk a futamgyőzelmekért. Ez pedig elég lehet arra, hogy harcban legyünk a 2017-es világbajnoki címért” – mondta a magyar versenyző.

Michelisz Norbert hangsúlyozta: hisz a Honda fejlődésében és abban, hogy fel fog érni a csúcsra, még akkor is, ha ez az út néha hosszabbnak tűnik, mint ő maga is szeretné.
“Ha esetleg nem 2017-ben érünk fel a csúcsra, akkor nincs kétségem, hogy 2018-ban vagy 2019-ben a Honda világbajnokságot fog nyerni. És természetesen szeretném, ha abban az esetben én hozhatnám a japán márkának ezt a címet.” – zárta az értékelést Michelisz Norbert.