A Videoton Danko Lazovic szabadrúgásával mentett pontot a Vasas ellen, az Illovszky Stadion búcsúztatóján, az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Angyalföldön egy remek hangulatú összecsapáson, több mint ötezer néző előtt az első félidőben sokáig kellett várnia a szurkolóknak az első nagy helyzetre, a 38. percben azonban a listavezető Vasas a találkozó első igazi lehetőségét Remili révén gólra váltotta.

A fordulást követően a Videoton szinte a tizenhatosához szegezte a Vasast, amely hősiesen védekezett, de egy-egy gyors kontra végén még helyzetig is eljutott. A fehérváriak több ziccert is elrontottak, s amikor már úgy tűnt, a hazaiak kihúzzák, Lazovic egy gyönyörű szabadrúgásgóllal pontot szerzett csapatának.

Henning Berg, a Videoton vezetőedzője szerint hihetetlen nagy helyzetek maradtak ki, akár hat-hét gólt is szerezhettek volna, ha a befejezések jobban mennek és a szerencse egy kicsit a csapat mellé áll.

„Nem adtuk fel az utolsó percig, nyomás alá helyeztük a Vasast, küzdöttek, harcoltak a játékosok. Danko gólja pedig fantasztikus volt! Azt hiszem, méltó volt ahhoz, hogy ez legyen egy ilyen szép történelemmel bíró stadion utolsó gólja. Magam sem tudtam, hogy beadja-e, vagy rálövi, amikor odaállt a labda mögé, mert nem egyszerű onnan így meglőni a labdát, de sikerült neki, remek gól volt. Ez a lövés is egy jó példa volt arra, hogy a játékosok az utolsó pillanatig mennyire koncentrálnak. Nem féltem attól, hogy nem szerzünk egy gólt sem, mert eddig a bajnokságban a DVTK elleni mérkőzésen kívül mindig betaláltunk, és már többször is a mérkőzések végén voltunk eredményesek. Persze jobb lett volna nyerni, de nagyon fontos volt, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe és szereztünk egy pontot” – idézte a norvég szakembert a vidi.hu

A fehérvári csapat a harmadik helyen áll a tabellán.

A 14. forduló további eredményei: Honvéd-Haladás 2-1, Diósgyőr-Ferencváros 2-3, Mezőkövesd-MTK 1-0, Gyirmót-Debrecen 1-2, Paks-Újpest 1-1.