Szilágyi Áron már most várja, hogy hazai közönség előtt versenyezhessen. A Vasas kétszeres olimpiai bajnok kardozója azután beszélt erről, hogy Magyarországnak ítélték oda a 2019-es olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság rendezési jogát.

A magyar pályázat már a szavazás első körében majdnem megkapta a rendezéshez szükséges abszolút többséget, a második közben pedig 83-51 arányban bizonyult jobbnak a lengyel pályázatnál.

Szilágyi Áron az InfoRádiónak a döntés után azt mondta: nagyon büszke arra, hogy 2013 után ismét sikerül Magyarországra hozni a vív- világbajnokságot.

„Én úgy gondolom, hogy egy vívónemzetnek kötelessége gondolni arra, hogy időnként világbajnokságot rendezzen. Márpedig Magyarországon a legeredményesebb olimpiai sportág a vívás a maga 37 aranyérmével, ezért teljesen természetes az, hogy a szövetség időről időre megrendezné az olimpia utáni legfontosabb sporteseményt. Örültem annak, hogy a pályázatba, illetve annak prezentálásába bevontak engem is, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült végül hazahozni a vb-t” – fogalmazott a MOL-csapat tagja.

Szilágyi Áron hozzátette: a magyar vívóknak az, hogy az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot Budapesten rendezik, hatalmas motivációt jelent.

„Ez egy hatalmas motiváció. A válogatottnak, a válogatott közelében lévőknek – mivel hároméves távlatról beszélünk – a junior, a kadet, az utánpótlás versenyzőknek is, akik még odaérhetnek, és mindenkinek, aki szereti a vívást. Szerintem mindenkinek nagy élmény lesz 2019-ben, hogy ott lehet a világbajnokságon” – fejtette ki.

A kétszeres olimpiai bajnok vívó az InfoRádió kérdésére megerősítette: maga is komoly szerepet vállalna a 2019-es budapesti csúcseseményen.

„Én mint aktív sportoló szeretnék ezen a világbajnokságon részt venni. Érzem magamban az erőt ahhoz, hogy 2020-ig, azaz Tokióig még mindenképpen a páston töltsem az időm nagy részét. Természetesen nekem is hatalmas motivációt jelent az, hogy 2019-ben Budapest ad otthont a vb-nek. Nagyon szeretek hazai közönség előtt vívni, nagyon szeretek versenyezni itthon, úgyhogy ez egy újabb alkalom lesz arra, hogy megpróbáljam magamból a lehető legtöbbet kihozni” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok kardozó.

Szilágyi Áron hozzátette: az, hogy Magyarország több más világverseny mellett a 2019-es vívó világbajnokság rendezési jogát is elnyerte, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat szempontjából is fontos, mert így az ország megmutathatja: akar és képes nagyszabású versenyeket rendezni.