A Videoton Danko Lazovics két góljával legyőzte a vendég MTK-t szombaton a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén.

Mindkét együttes óvatosan kezdte a találkozót, az első negyedórában mindössze Lazovic szabadrúgása jelentett némi veszélyt az MTK kapujára. A folytatásban aztán felpörögtek a csapatok: a 19. percben előbb Lazovic helyzeténél kellett nagyot védenie Petkovic kapusnak, majd az ellentámadás végén Vogyicska lövése alig kerülte el a Videoton kapuját. A 25. percben Korozmán beadását Ramos nem tudta néhány méterről a kapuba továbbítani, majd nem sokkal később Lazovic szabadrúgása csattant a kapufán. A szünetig hátralévő időben visszavettek a lendületből a csapatok, így az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

A fordulás után a Videoton birtokolta többet a labdát, Scepovic, majd Géresi sem tudott a kapuba találni. A 70. perc hozta meg a hazaiak vezető találatát: Scepovic visszasarkalt labdáját Lazovic bombázta az MTK kapujába. Három perccel később Géresi duplázhatta volna meg a fehérvári előnyt, de Nego beadását a vendégkapus kezébe fejelte. A hazaiak továbbra is fölényben játszottak és egy újabb Scepovic-Lazovic összjáték után, utóbbi biztosította a Videoton győzelmét.

A székesfehérvári csapat a tabellán egy pontra megközelítette a listavezető Vasast, amely 2-1-re kikapott a Honvéd otthonában.