Csányi Sándor szerint a válogatott a nyári Európa-bajnokágon felülmúlta az elvárásokat a csoportgyőzelemmel. Az Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke arról is beszélt, hogy milyen változások léphetnek életbe jövőre.

”Az idei év a labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szereplése miatt vált emlékezetessé” – mondta az elnöke a nemzeti együttes évét értékelve. Csányi Sándor emlékeztetett rá, hogy a csapat már tavaly a norvégok elleni pótselejtező megnyerésével is euforikus hangulatot teremtett, majd a várakozásokat felülmúlva az Eb-csoport megnyerésével tovább fokozta azt.

Kiemelte, hogy a csoportelsőség mellett legalább ilyen fontos volt, hogy a csapat bátor, támadószellemű futballt játszott. Hozzátette: bár a nemzeti együttes 4-0-ra kikapott a belgáktól az Eb nyolcaddöntőjében, de a válogatott még több gólos hátrányban is próbált egyenlíteni. Csányi Sándor arról is beszélt, hogy az európai sportvezetőktől is pozitív visszajelzéseket kapott a csapat játéka és stílusa miatt.

Az MLSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a válogatottra nehéz meccsek várnak a világbajnoki selejtezőkben, hiszen idegenben lép pályára Portugália és Svájc ellen, ráadásul a vb-kvalifikáció csak akkor érhető el, ha a legnagyobb riválisok otthonában is pontot vagy pontokat szerez a csapat.

A sportvezető biztos abban, hogy a szakmai stáb jól felkészíti a csapatot, amely mindent meg fog tenni a sikerekért.

“Nagy gond viszont, hogy a játékosok csak néhány napot tudnak a válogatottal készülni, ezért meghatározó, hogy a futballisták milyen fizikai és mentális állapotban érkeznek az edzőtáborba” – hangsúlyozta Csányi Sándor, aki bízik benne, hogy a következő meccsek előtt jó állapotban csatlakoznak a válogatotthoz a játékosok.

Az MLSZ vezetője a szövetség terveiről azt mondta, hogy az edzőképzésben és a játékvezetők képzésében szükségesek változások, mert nem tudták követni a csapatok és a mérkőzések számának növekedését.

Csányi Sándor pozitívumként említette, hogy a szurkolói vandalizmus eltűnt a pályák környékéről.

“A szurkolók Franciaországban az Eb-n is példásan szurkoltak, ezért szerintem el kell gondolkodni azon, hogy a vonatkozó jogszabályok betartása mellett, hogyan lehet könnyíteni a jegyvásárlást és beléptetést” – tette hozzá.