Néhány kisebb tornát leszámítva véget ért az idei tenisz szezon, így a most közzétett világranglisták az év véginek tekinthetők. A nőknél a MOL-csapat tagja, Babos Tímea a 28., ám Taróczy Balázs kétszeres Grand Slam-győztes legenda szerint ez még nem a végállomás.

Babos Tímea két helyet visszacsúszva a női tenisz-világranglista 28. helyén zárja a 2016-os szezont. Egy évvel ezelőtt ilyenkor a 74. helyen állt. Taróczy Balázs, aki párosban a nyolcvanas években a Roland Garroson és a wimbledoni teniszbajnokságon is győzni tudott, az InfoRádiónak azt mondta: Babos Tímea már a női tenisz közvetlen élmezőnyéhez tartozik.

„Szerintem még jobb is, mint a 28. hely. Én azt gondolom, hogyha az ember megnézi a ranglistát, vannak olyan játékosok, akiknél a Timi szerintem jobb. Ráadásul azt is láttuk, hogy az év második felében milyen szoros mérkőzéseket veszített a legjobbak ellen, és milyen nagyszerűen játszott ezeken a versenyeken” – mondta Taróczy Balázs.

A háromszoros páros világbajnok teniszező szerint Babos Tímea az idei év sikereivel a háta mögött, nagyobb önbizalommal játszhat majd 2017-ben.

„Ha ez így lesz, akkor ennél is jobb eredményeket fog elérni, úgyhogy a 28. hely annyiban reális, hogy ennyire biztosan jó, de szerintem ő ennél is jobb” – fogalmazott a wimbledoni bajnok.

Taróczy Balázs szerint a tavaly még 375., mostanra a világranglistán a 166. helyre előrelépett Gálfi Dalma a jövő reménysége lehet.

„Gálfi Dalmáról tudjuk, hogy nagyon nagy tehetség, és azt is tudjuk, hogy a 166. hely számára egy közbenső állomás. Szinte biztos vagyok abban, hogy ennél sokkal előbbre fog jutni. Ugyanakkor a ranglisták szerkezetéből is adódik, hogy könnyebb háromszázból a százötvenedik hely környékére jutni, de a későbbiekben, az első százba, majd ötvenbe kerüléshez már nehezebb lesz extra pontokat gyűjteni. Ettől függetlenül Gálfi Dalma a reménység kategória” – értékelt.

A nő világranglistát idén a tavaly még 9. német Angelique Kerber zárja az élen, megelőzve a tavalyi első amerikai Serena Williamst. A férfiaknál is változott a sorrend, a szerb Novak Djokovic-ot év közben megelőzte az olimpián is győztes brit Andy Murray. A férfiak rangsorában a legjobb magyar Fucsovics Márton, aki a tavalyi 245. helyről idén a 158. helyre lépett előre.