Jól halad a Kim Rasmussen szövetségi kapitány által elkezdett építkezés a női kézilabda-válogatottnál – mondta Görbicz Anita. A csapatkapitány az Európa-bajnoki 12. helyezés után is a pozitívumokat emelte ki.

Véget ért a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság, amelyen Norvégia megvédte címét. A magyar válogatott egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a 12. helyen zárta a tornát.

„Pozitívan értékelem az Eb-t a helyezés ellenére is. Meccsről meccsre javult a formánk, és amit Kim Rasmussen kért tőlünk, azt megtettük. Az utolsó meccsre állt össze a kép. Tükörbe tudunk nézni, emelt fővel térhettünk haza” – mondta Görbicz Anita csapatkapitány.

Az irányító szerint máshogy alakulhatott volna a kontinensviadal, ha az első találkozón nem kapnak ki váratlanul a csehektől, ám abban a vereségben közrejátszott az is, hogy sok fiatal először szerepelt Eb-n.

„Jó játékosokról van szó, akik BL-tapasztalattal is rendelkeznek, de egy Eb azért más. Később aztán jól megoldották a feladatukat, és fejlődni tudtak” – tette hozzá.

Görbicz Anita úgy látta, a védekezés jól összeállt a torna végére, ez egyébként a dán szakvezetőnél prioritás is, de a támadójáték is javult.

Összességében úgy véli, az új szövetségi kapitánnyal elindított munka és építkezés jól halad.

„Már a jövő évi világbajnokságon jobb lesz a csapat, és a következő Eb-re érhet be igazán a munka” – emelte ki a válogatott csapatkapitánya.