Juhász Roland szerint a Videoton az őszi idény végére megérdemelten vette át a vezetést a labdarúgó NB I tabelláján. A székesfehérváriak csapatkapitánya arról is beszélt, hogy a bajnoki címhez kiegyensúlyozottabban kell teljesíteni. A csapat budafoki kupavereségéről azt mondta, a kiesés megmutatta, hogy minden meccset komolyan kell venni.

„A csapat és a játékosok is elégedettek azzal, hogy a labdarúgó NB I őszi zárása után a Videoton áll az élen, de nem lehetünk maradéktalanul boldogok. Az utolsó fordulóban a Haladás elleni 1-1-es döntetlen jól jellemezte az együttes őszi játékát, mert a hazai jó formát nem tudta idegenben is hozni – mondta Juhász Roland, a székesfehérváriak csapatkapitánya az InfoRádiónak a Videoton őszi szerepléséről. – Az idényt hullámzóan kezdtük, ezért az őszi elsőség jó eredmény. Ha a szezon elején is kiegyensúlyozottabbak vagyunk, akkor nemcsak holtversenyben vezetnénk a tabellát.”

A székesfehérvári védő szerint a bajnoki címet akkor szerezheti meg a Vidi, ha idegenben is jól szerepel. Hozzátette: az őszi jó szerepléshez hozzájárultak az új játékosok, akik a nyári átigazolási időszakban érkeztek a klubhoz.

„Ahhoz, hogy a nemzetközi kupákban is eredményesek legyünk, erős keret kell” – tette hozzá a 33 éves játékos.

Juhász Roland szerint fontos, hogy a szakmai stáb és a játékosok is jól kezeljék azt a helyzetet, hogy nem kap mindig mindenki lehetőséget.

„Eddig minden csatárunk több gólt is szerzett, jól teljesítenek. Ebben nagy szerepe van annak, hogy mindenki elfogadja a helyzetét és alázatosan dolgozik” – hangsúlyozta a székesfehérvári játékos, aki szerint a futballistákra nem lehet panasz.

A korábbi válogatott védő kiemelte, hogy a minél jobb nemzetközi szerepléshez tovább kell erősíteni a Videoton keretét, akár már a télen, így tavasszal már egy olyan csapat futhat ki a pályára, amely a nemzetközi kupákban is több fordulón át esélyes lehet.

„Ki kell mondani, hogy a Vidi igenis szerezze meg az NB I bajnoki címét. Egyre többen ítélik nekünk az első helyet, de a bajnokság még nem dőlt el, a végső sikerért még nagyon sokat kell dolgozni. Szép feladat, hogy ilyen erős kerettel komoly elvárások vannak velünk szemben, bízok benne, hogy tavasszal is az első helyen zárhatjuk a ligát” – fejtette ki.

A 33 éves védő a riválisokról azt mondta, hogy nagyon szoros az élmezőny, és ha bárki rosszul szerepel egy-két mérkőzésen, gyorsan változhat a pozíciója. Úgy érzi, hogy a jelenleg negyedik helyen álló bajnoki címvédő Ferencváros veszélyes lehet a Videotonra, de a második Honvéd és a sokáig listavezető, harmadikként telelő Vasas szereplését is figyelemre méltónak tartja. A magyar focinak és a bajnokságnak is jót tesz, hogy idén ilyen szoros a bajnoki címért folytatott versengés – tette hozzá.

A nyári Európa-bajnokságon is szerepelt hátvéd beszélt a Videoton Magyar Kupa-kieséséről is.

„Roppant csalódott voltam a meccs végén, nehezen emésztettem meg, hogy kiestünk Budafokon és a 16 közé se jutottunk be. A budafoki 2-1-es vereségünk is megmutatta, hogy minden mérkőzést komolyan kell venni. Mindenkinek meg kell mutatnia, hogy tud élni a játéklehetőséggel, mert ezek a találkozók pont arra jók, hogy mindenki bizonyítsa, hogy helye van a csapatban. Sajnos ez Budafokon nem sikerült, és nagy árat fizettünk ezért” – mondta Juhász Roland, aki bízik benne, hogy a kupavereség intő jel volt mindenkinek.