A hatodik helyen fejezte be a magyar férfi kardvívó-válogatott a győri csapat világkupa-versenyt.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású együttes a törökök ellen könnyed győzelemmel “melegített”, a negyeddöntőben viszont már erősebb ellenféllel, a franciákkal csapott össze, és egy tussal kikapott. A hazai csapatnak komoly esélye volt a győzelemre, főleg akkor, amikor hat pár után 30-22-re vezetett. A folytatás azonban nem jól alakult, Gémesi egytusos veresége Maxence Lambert-rel szemben még nem volt gond, de azután a felkészülését csak nemrégiben elkezdő, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi nyolc találattal kapott ki a csereként beállt Tom Seitztól, így már a franciák vezettek eggyel. A kilencedik párban Szatmári és Vincent Anstett döntetlennel zárt úgy, hogy a magyar kardozó 44-41-re meglépett, aztán négy tust kapott, ami a franciák számára elődöntőt ért.

A magyarok a folytatásban az ötödik helyért küzdhettek, és első pástra lépésük alkalmával le is győzték az amerikaiakat, végül azonban kikaptak a németektől. Utóbbi összecsapáson Szatmárinak nem jött össze a záróasszó, 40-35-nél kezdhetett, de Maximilian Kindler fordítani tudott.

Az Audi Arénában rendezett világkupa szombaton véget ért egyéni versenyében Szatmári bronzérmes lett, Szilágyi pedig az ötödik helyen végzett a 184 fős mezőnyben.

Eredmények:
a 16 között:
Magyarország-Törökország 45-28
a negyeddöntőben:
Oroszország-Románia 45-35
Olaszország-Németország 45-32
Koreai Köztársaság-Egyesült Államok 45-37
Franciaország-Magyarország 45-44
az 5-8. helyért:
Magyarország-Egyesült Államok 45-42
az 5. helyért:
Németország-Magyarország 45-43
az elődöntőben:
Olaszország-Oroszország 45-41
Koreai Köztársaság-Franciaország 45-40
aa 3. helyért:
Oroszország-Franciaország 45-44
döntő:
Olaszország-Koreai Köztársaság 45-40

A végeredmény: 1. Olaszország (Enrico Berre, Luca Curatoli, Luigi Samele, Alberto Pellegrini), 2. Koreai Köztársaság (Gu Bon Gil, Kim Jung Hvan, Kim Jun Ho, Oh Szang Uk), 3. Oroszország (Kamil Ibragimov, Dmitrij Danyilenko, Ilja Motorin, Vlagyiszlav Pozdnyakov), …6. Magyarország (Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád)