Saját megítélése szerint pályafutása eddigi legjobb túraautó-világbajnoki (WTCC) szezonját zárta Michelisz Norbert, aki egy győzelem mellett még hét dobogós helyet is begyűjtve negyedik lett a világbajnokságon.

„Nagyon büszke vagyok az egész évre. Voltak benne hibák, voltak technikai meghibásodások, voltak vezetéssel kapcsolatos hibák, itt elsősorban a rosszul sikerült felállásra gondolok a moszkvai rajtrácsra, ott volt a Hungaroring is, ahol nagy csalódás volt a technikai hiba, de volt nagyon-nagyon sok szép pillanat is. Sőt, azt gondolom, sokkal több felemelő pillanat volt” – értékelte az évet Michelisz Norbert.

A magyar versenyző az InfoRádióban elmondta: a legnagyobb különbség a korábbi privát csapata, és a jelenlegi gyári alakulata között az, hogy több a tesztlehetőség, illetve, hogy több tartalék alkatrész áll rendelkezésére.

„Az év utolsó versenyén, Katarban például az időmérő edzésen lebontottam az autó bal elejét, aztán az első versenyen is elég sok csatában vettem részt, eléggé le is amortizálódott a Honda eleje, és bár működőképes volt, ahhoz, hogy tökéletesen működjön a második futamon, gyakorlatilag a teljes elejét cserélni kellett. Ez a korábbi csapatomnál soha nem fordult elő, a gyári csapatban azonban nem is kérdés, hogy a legkisebb meghibásodás esetén is cserélik ezeket az elemeket. Ez pedig számomra is nagy könnyebbséget jelent” – mondta a magyar versenyző.

Michelisz Norbert a tervek szerint legközelebb januárban ül versenyautóba, amikor várhatóan kipróbálhatja a Honda 2017-es fejlesztéseit.