Négy játékost ad a MOL-Pick Szeged együttese a januári világbajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott keretébe. A csapat csütörtökön és pénteken az érdi Provident Karácsony Kupán szerepel.

Javier Sabaté keretébe Balogh Zsolt, Bánhidi Bence, Zubai Szabolcs (a képen) és Bodó Richárd kapott helyet a bajnoki listavezető szegedi gárdából. Nem lesz ott ellenben a vb-n Nagy Kornél. A Dunkerque balátlövője egyeztetett Javier Sabaté szövetségi kapitánnyal, hogy második gyermeke közelmúltbeli születése után nem tudja vállalni a vb-felkészülést és a világbajnoki részvételt. Győri Mátyás tagja a keretnek, azonban betegsége miatt nem tudta megkezdeni a felkészülést a csapattal, míg Iváncsik Tamás norvég bajnoki mérkőzése után, január elején csatlakozhat a kerethez.

A magyar válogatott csütörtökön és pénteken részt vesz az érdi Provident Karácsony Kupán (a mérkőzéseket az M4 közvetíti), majd jövő csütörtöktől vasárnapig a dániai Bygma Kupán szerepel. A világbajnokságot január 11-től 29-ig rendezik, a magyar együttes az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes német, az Eb-harmadik horvát, valamint a fehérorosz, a chilei és a szaúdi csapattal szerepel egy csoportban.

A magyar férfi válogatott 19 fős kerete a Provident Karácsony Kupán:
Kapusok: Bartucz László (Csurgói KK), Fazekas Nándor (Balatonfüredi KSE), Mikler Roland (Telekom Veszprém). Jobbszélsők: Gulyás Péter (Telekom Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC) . Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Nagy László (Telekom Veszprém). Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya KC), Lékai Máté (Telekom Veszprém). Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged). Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Jamali Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém). Balszélső: Iváncsik Gergő (Telekom Veszprém)
Az érdi Provident Karácsony Kupa programja:
Csütörtök, elődöntő: Csehország–Bahrein 16.00, Magyarország-Szlovákia 18.00. Péntek, a 3. helyért 14.00, döntő 16.00