Szűk egy hónapja kezdte meg a felkészülést az új szezonra Szabó Gabriella. A Honvéd háromszoros olimpiai bajnok az InfoRádió Víztükör című műsorában elárulta, hogy egyik kedvenc mozgásformája, az úszás valószínűleg hosszú ideig nem szerepelhet az edzésprogramjában.

„A novemberi edzéseken még nagyon a felzárkózáson volt a hangsúly, gyakorlatilag csak laza munkát végeztem. Nehezíti viszont a helyzetemet, hogy az első két úszóedzés után sajnos ismét begyulladt a fülem, az orvosok pedig azt mondták, hogy a következő idényekben valószínű nem úszhatok” – számolt be a riói játékok egyik magyar hőse.

Szabó Gabriella megjegyezte, hogy a sportágban nem mindenki élvezi ezt a mozgásformát, hozzá azonban közel állt.

„Ki lehet váltani az úszóedzést, de sajnálom, mert üde színfoltja volt a felkészülésemnek, nagyon szeretek úszni. Helyette futok vagy éppen az ergométeres gépen dolgozom” – tette hozzá.

Új edzője, Likér Péter újraszabta a programját az orvosok javaslata után.

„Teljes mértékben rábíztam a következő hónapok munkájának megtervezését, ő pedig nagyjából már kész is volt ezzel, így dobott is egy hátast, hiszen újra kellett terveznie egy csomó mindent, de még éppen idejében történt minden” – fogalmazott a háromszoros olimpiai aranyérmes.

Páros- és négyesbeli társa Kozák Danuta (UTE), a MOL-csapat tagja is biztatta Szabó Gabriellát, hogy ne csüggedjen egy pillanatig sem, az úszás kiesése nem jelent szakmai problémát.

„Nem titok, hogy Dana nem szereti az úszóedzéseket, mondta is, hogy valószínű csak én sajnálom a helyzetet, ő örülne, ha ilyesmi derülne ki. Bátorított, hogy neki is volt olyan szezonja, amikor egyáltalán nem tudott úszni, talán éppen a londoni olimpia évében. Persze én sem vagyok kétségbe esve, csak hiányozni fog” – mondta az InfoRádióban a Honvéd kajakozója.