A kísérletezés időszaka lehet a következő szezon Vajda Attilának. A Szeged olimpiai bajnok kenusa Tajvanon vállalt edzői állást, de még nem tett le arról, hogy 5000 méteren versenyez majd.

A tajvaniak riói olimpia után keresték meg Vajda Attilát, hogy nézze meg, térképezze fel a körülményeket, segítse a helyi életet, és eddzen együtt a helyi sportolókkal. Egy hónap után hazatért ugyan, de a tajvaniak máris egy hosszútávú együttműködést ajánlottak fel számára.

A MOL-csapat tagja hamar eldöntötte, hogy igent mond a felkérésre.

„Az élet mindig ad lehetőséget, csak észre kell venni. 2004-ben esélyt kaptam, hogy olimpikon legyek és 1000 egyesben képviseljem Magyarországot. Most ugyanilyen érzésem volt. Edző lehetek valahol, és ha egy kicsit más oldalról is, de folytathatom azt a sportot, amelyet szeretek” – mondta az InfoRádió Víztükör című műsorában.

Vajda Attila kész áldozatot hozni, hiszen profi sportolóként is hozzászokott a nehéz döntésekhez.

„Magyarországon nem egyszerű edzőnek lenni. Nagyot csalódtam azokban az trénerekben, akik most kint voltak kenus oldalról az olimpián. Azt gondolom, hogy követtek el hibákat, annak ellenére, hogy próbáltunk nekik segíteni a tapasztalatainkkal” – jegyezte meg a Szeged olimpiai bajnok kenusa.

Ami saját magát illeti, hozzáfűzte, hogy keveset szeretne hibázni, de tudja, sokat kell még tanulnia.

„Talán egyszerűbb és könnyebb olyan helyen belevágni az edzősködésbe, ahol alacsonyabb a színvonal, mint itthon” – fogalmazott.

Vajda Attila az InfoRádiónak adott interjúban arról is beszélt, hogy 1000 méteren többet már nem, de 5000 méteren talán még rajthoz áll 2017-ben. Mindez sok szervezést igényel majd, mert össze kell egyeztetnie a versenynaptárt a tajvani munkával. Ha sikerül, folytatja, ha nem, bő egy évtized sikerei után végleg szögre akasztja a lapátját.