Az ötödik helyen kiemelt Babos Tímea búcsúzott a kínai Sencsenben zajló, 750 ezer dollár összdíjazású női keménypályás tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 28. magyar játékos hétfőn a WTA-rangsorban 140. Nina Stojanoviccsal csapott össze, és az első szettben szerb ellenfele csak egy gémet nyert. A folytatásban a selejtezőből érkezett rivális magára talált, 7:5-re hozta a második játszmát, aztán a harmadikban 3:2-nél elvette Babos adogatását, majd egy újabb brékkel megnyerte a meccset ( 1:6, 7:5, 6:2).

“Sajnos ez most nem sikerült. Nagyon jól kezdtem, majd a második szettben is rengeteg esélyem volt, de azokat elszúrtam. Vissza kell lendülni a meccsrutinba” – nyilatkozta honlapján Babos Tímea, a MOL-csapat tagja.

“Ez picit nekem is új helyzet, még soha nem telt el ilyen hosszú idő az előző év utolsó és az új szezon első mérkőzése között. Sokat dolgoztam a szünetben, biztosan lesz ennek eredménye. Főleg az első szettet figyelembe véve, hiszen akkor valóban jól teniszeztem” – tette hozzá a 23 éves magyar teniszező, aki várhatóan visszacsúszik a világranglistán, mivel tavaly elődöntőt vívott Sencsenben.