Bár az idei első két versenyének első fordulójában kikapott Babos Tímea, a kemény és hosszú felkészülésnek meglehet eredménye – mondta Babos Csaba, a magyar teniszező edzője és édesapja. A szakember közölte: konkrét helyezést nem tűznek ki, de a 20. és 30. hely között lehet idén a világranglistán a magyar teniszező.

A sencseni WTA-torna első fordulójában jól kezdett Babos Tímea, de a folytatásban a szerb Nina Sztojanovics jobban használta ki a lehetőségeit, és megérdemelten győzött három játszmában – értékelte a magyar teniszező idei első mérkőzését edzője és édesapja. Babos Csaba kiemelte, hogy a versenyző csalódott volt, mert a hosszú felkészülés után sikeresebb szereplésre számított az év elején. A magyar teniszező időközben a sydney-i kemény pályás tenisztorna első fordulójában is kiesett, mivel 3:6, 6:4, 6:2 arányban alulmaradt az orosz Darija Kaszatkinával szemben. A következő verseny az áusztrál nyílt teniszbajnokság lesz Babos Tímea számára.

A szakember a magyar versenyző felkészüléséről az InfoRádiónak azt mondta, hogy az év végén megerősítették a Babos Tímeát felkészítő teamet, amelyhez csatlakozott egy fizioterapeuta is. A napi két teniszedzés mellett kondicionáló gyakorlatotok és videós elemzés is volt a magyar teniszező programjában.

„A tavalyelőtti alapozás közben többet biciklizett Babos Tímea, idén több volt a futóedzés. Ezúttal is sokat bokszolt Timi, mert az nagyon jó a gyorsaság és az állóképesség fejlesztésében is. Nemcsak a fizikai, hanem a technikai elemeken is próbáltunk javítani, Timi adogatását is próbáltuk átdolgozni, más mozdulatokat gyakoroltunk” – mondta a magyar teniszező edzője és édesapja.

Babos Csaba az idei elvárásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy konkrét célokat nem tűznek ki idén sem, inkább fizikai, technikai és mentális dolgokban szeretnének fejlődést elérni. Hozzátette: ha a fejlődés megvalósul, akkor Babos Tímea újabb győzelmeket és még a tavalyinál is jobb világranglistás eredményeket érhet el.

Az MTK tenisz szakosztályának vezetője hangsúlyozta, hogy Babos Tímeának kimagasló éve volt tavaly: elérte a 25. helyet a világranglistán, hatszor javította meg a karriercsúcsát, ha idén csak ötször javítana, a szakmai stáb azzal is elégedett lenne. A szakember szerint a huszadik és harmincadik hely között lehet idén a világranglistán a magyar teniszező, mert a kemény és hosszú felkészülésnek meg kell hoznia az eredményét.