A házigazda francia válogatott brazilok elleni 31-16-os győzelmével elkezdődött a férfi kézilabda-világbajnokság Párizsban. A magyar együttes pénteken a németek ellen lép pályára. Bodó Richárd felépült sérüléséből és minden mérkőzésen győzelemre készül.

A magyar válogatott pénteken kezdi szereplését a férfi kézilabda-világbajnokságon. A franciaországi tornán részt vehet Bodó Richárd is, akivel az orvosi vizsgálatok után közölték, hogy a térdsérülése nem akadályozza a folytatásban. A balátlövő az InfoRádiónak elmondta, ő és a csapat is nagyon várja már a pénteki rajtot.

„A dániai nemzetközi tornán egy ütés után az oldalszalagom meghúzódott, ezért a héten könnyebb edzéseket végzek, és a rajtra teljes értékű leszek” – hangsúlyozta a nemzeti együttes átlövője.

A válogatott felkészüléséről Bodó Richárd azt mondta, hogy a december végi magyarországi nemzetközi tornát magabiztosan nyerte meg a magyar válogatott. Kiemelte, hogy a dániai viadal is megmutatta, hogy a játékosok tudnak egymásért harcolni, küzdeni.

„Vannak még kisebb hullámvölgyek a játékban, megbeszéljük, hogy kinek miben kell javulnia, így az első találkozóra egységes, jó csapat leszünk. Konkrét célunk nincs, meccsről meccsre kell haladni, próbálunk minden mérkőzést megnyerni, és akkor jó lehet a torna számunka – fejtette ki.

A MOL-Pick Szeged játékosa szerint a válogatott számára kifejezetten jó, hogy a két legerősebb ellenfél – a németek és a horvátok – ellen kezd a csoportkörben, mert ha az egyik meccsen sikerül jó eredményt elérni, az lendületet adhat. Bodó Richárd minimálisan a csoport első három helye egyikének megszerzését várja a válogatottól.