Szünetben két góllal vezetett a magyar válogatott a Bygma Kupa 1. fordulójában az olimpiai címvédő dánok ellen, majd a hajrában a hazaiak koncentráltak jobban, és három góllal győztek.

Balogh Zsoltot ezúttal sem nevezte a csapatba Xavi Sabaté az olimpiai bajnok ellen, és Lékai Máté is kimaradt, miután belázasodott. Az első negyedórában Nagy László és Mikkel Hansen gólpárbaját láthattuk, a két vezér 3-3 találatával 6-6 volt az állás. Mikler remekül hárított átlövéseket és ziccereket is, sokat hibáztak a dánok, így a mieink átvették a vezetést úgy, hogy szinte minden játékosnak lehetőséget adott a magyar kapitány. Szünet előtt Bánhidi indításból, Harsányi pedig büntetőből talált be, így két gólos magyar vezetéssel zárult az első félidő.

Szünet után sem állt le a magyar válogatott, Bánhidi, Bodó, Harsányi és Nagy is betalált, Mikler továbbra is jól állt a lábán, de 14-10 után megrázta magát a dán válogatott, és egy gólra felzárkózott. Bánhidi teljesen jogtalanul kapott piros lapot a 48. percben, noha nem ütötte meg Toft Hansen arcát, a dán játékos egy igen sportszerűtlen homorítást követően összeesett, a svéd játékvezetők pedig kiküldték a remekül játszó magyar beállót 18-17-es magyar vezetésnél, majd Xavi Sabaté időt is kért. Az 50. percben a magyar szövetségi kapitányt is elküldték a kispadtól a játékvezetők reklamálásért. Jamali kettős emberhátrányban is betalált, de a hajrában jobban koncentráltak a hazaiak, és végül három góllal győztek.

A magyar válogatott Lékai nélkül is teljesen méltó ellenfele volt az olimpiai bajnoknak.

A mieink pénteken 18:00-tól Izland ellen lépnek pályára.

Férfi Bygma Kupa, Dánia, 1. forduló:

Dánia Magyarország 24-21 (8-10)
Aalborg, játékvezetők: Kliko, Johansson (svédek).
Dánia: N. Landin 1, Green (kapusok), Andersson, Damgaard 4, Hald, M. Hansen 5 (3), Kirkelökke, M. Landin 3, Lindberg 1, Mensah Larsen, Mortensen, Möllgard 1, Nöddesbo, M. Olsen 4, Söndergaard 1, Svan 1, H. Toft Hansen 3, R. Toft Hansen 1. Szövetségi kapitány: Gudmundur Gudmundsson.
Magyarország: Mikler, Fazekas, Borbély (kapusok), Ancsin 2, Bánhidi 3, Bodó 2, Császár 2, Gulyás, Harsányi 5 (3), Iváncsik G., Jamali 1, Juhász, Ligetvári 1, Nagy L. 5, Schuch, Szöllősi Sza., Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.