Dániában folytatja a felkészülést a világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott. Balogh Zsolt átlövő is felépült sérüléséből, és csatlakozott a kerethez.

A magyar férfi kézilabda-válogatott nemzetközi tornákon készül a jövő héten kezdődő franciaországi világbajnokságra. Xavi Sabaté szövetségi kapitány együttes egy tornagyőzelmen már túl van, miután itthon Szlovákia és Csehország ellen is győzött.

Balogh Zsolt, a nemzeti együttes szegedi átlövője szerint mindkét összecsapás hasznos volt, mert segített a szakmai stábnak a végleges keret kialakításában, és a csapat a legtöbb formációt tudta gyakorolni a szlovákok és a csehek ellen is.

A válogatott csütörtöktől már a dániai Bygma-kupán vesz részt, ahol már komolyabb összecsapások várnak a nemzeti csapatra, hiszen olyan együttesek ellen lép pályára, mint a világbajnokságon – mondta az InfoRádiónak Balogh Zsolt. A tornán csütörtökön a házigazdákkal, majd Izlanddal és Egyiptommal is találkozik a válogatott.

A MOL-Pick Szeged kulcsembere elmondta, hogy a múlt heti torna előtt megsérült, a húzódása miatt kezelésekre járt, ezért nem lépett pályára, de a héten már csatlakozott a válogatott társaihoz.

A magyar csapatra a világbajnokságon Németország, Horvátország, Fehéroroszország, Chile és Szaúd-Arábia vár. Balog Zsolt szerint a csoportban a második és harmadik hely megszerzésére lehet reális esély.

A kötelezően nyerhető mérkőzéseken nem veszthet pontot a magyar válogatott. Chile és Szaúd-Arábia, de Fehéroroszország ellen is nyernünk kell, a horvátok és németek ellen pedig bravúros teljesítményre lesz szükség – tette  hozzá a balátlövő.