A Videoton játékosai szerint eddig elégedettek lehetnek a bajnoki szerepléssel. Pátkai Máté, a klub középpályása ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még sok kemény összecsapás vár rájuk.

„Az eddigi tavaszi szereplése megfelel a várakozásoknak. Nyilván nem vagyunk tökéletesek, hiszen a Ferencváros ellen csak döntetlent értünk el. Rúgtunk tíz gólt és csak egyet kaptunk, ezzel elégedettek lehetünk, de nem dőlhetünk hátra, mert még sok meccs van hátra a bajnokságból” – értékelte a listavezető Videoton futballcsapatának teljesítményét Pátkai Máté.

A középpályás értékesnek tartja a Fradi otthonában megszerzett egy pontot, mert így a két együttes között továbbra is hat pont a különbség, ami a bajnoki címért folytatott harcban is fontos lehet. Pátkai Máté a Diósgyőr elleni 2-0-ás győzelemről azt mondta, végig kézben tartották a mérkőzést, de senki ellen nem mennek biztosra, mert úgy érzi, hogy az élvonalban bárki bárkire veszélyes lehet.

A DVTK ellen Juhász Rolandra és Varga Józsefre sem számíthatott a szakmai stáb, korábban pedig Anel Hadzicsot kellett nélkülöznie Henning Berg vezetőedzőnek.

„Azért ilyen bő a keretünk, hogy ha a biztos kezdők közül valaki kiesik, akkor a minőségi futballisták szálljanak be. A Diósgyőr ellen Szolnoki Roland is megmutatta, hogy bármikor lehet rá számítani” – hangsúlyozta Pátkai Máté.

A Vidi középpályása elmondta, hogy szinte hazai pályán játszanak Felcsúton, ahol minden tavaszi meccsüket megnyerték. Hozzátette: a szurkolók a Pancho Arénában is olyan hangulatot teremtenek a drukkerek, mintha a Fehérváron szerepelnének.

A 28 éves futballista beszélt arról is, hogy a válogatott meccsek miatt négy futballista hiányzik a Videoton keretéből, ennek ellenére is minőségi munkát tudnak végezni, amire azért is szükség lesz, mert a folytatásban is kemény találkozók várnak rájuk.

„Következő ellenfelünk, a Paks szárnyalása is megmutatta, hogy az NB I-ben mindenki veszélyes ellenfél lehet, a rivális hozzánk hasonlóan tíz pontot szerzett tavasszal. Nyáron nem sikerült nyernünk ellenük idegenben, és most is nehéz összecsapás vár ránk, hiszen a paksiak felszabadultan, jó formában várják a folytatást” – vélekedett az egyszeres válogatott futballista .