A katari al-Garafában játszó Németh Krisztián betegség miatt nem utazhat el a magyar labdarúgó-válogatott Portugália elleni, jövő szombati világbajnoki selejtezőjére.

Az MLSZ híre szerint a csatár vírusos betegség miatt nem szerepelhet a mérkőzésen.

“Sajnos egy korábbi vírusos betegség miatt nem elég erős még a szervezetem, így a kapitánnyal abban állapodtunk meg, hogy nem utazom el a csapattal Lisszabonba, amit természetesen borzasztóan sajnálok. Ugyanakkor hosszú távon kell gondolkodnom, vagyis az a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb ismét 100 százalékos állapotban legyek, ennek érdekében a jövő héten ismét vizsgálatokon kell részt vennem. A meccs napján viszont természetesen a tévé előtt ülök majd, és nagyon fogok szorítani a csapatért” – kommentálta a hírt Németh az mlsz.hu-nak.

Az edzés után a keret játékosai hazamehettek, szombatra szabadnapot kaptak a szövetségi kapitánytól, de vasárnap már a légiósokkal kiegészülve áll majd újra össze a csapat.

– A fizikai felmérések eredménye sajnos egyértelműen azt mutatta, hogy Németh Krisztián nem egészséges. Ugyanakkor a teszt elvégzése azért is hasznos volt, mert felhívta rá a figyelmet, hogy veszélyes lenne Krisztián szervezetét terhelni. Mielőbbi gyors gyógyulást kívánunk neki – mondta a szövetségi kapitány.

A kialakult helyzetre való tekintettel Bernd Storck csak szombaton véglegesíti és hirdeti ki a Portugáliába utazó válogatott keretet. A névsorban támadóként bevethető még Dzsudzsák Balázs, Gyurcsó Ádám , Eppel Márton, Priskin Tamás, Sallai Roland és Szalai Ádám.

Bernd Storck csapata március 25-én játszik az Európa-bajnok együttessel Lisszabonban.