Győzött a velencei 100 km-es országos bajnokságon Lubics Szilvia ultrafutó, aki ezt a versenyt a tél végi felkészülésen még szintfelmérőnek tekintette.

Lubics Szilvia nemcsak a győzelmével, hanem a 2011-ben elért 8 óra 27 perces egyéni csúcsa megfutásával is jelezte: nagyon komolyan veszi ezt az évet. Év elején még úgy tervezte: az országos bajnokság csupán egy szintfelmérő lesz számára a nagy kihívások előtt.

A futónő a folytatásban három nagy versenyt tervez az idei évre. Legközelebb a Pék Imre Emlékversenyen indul, Sárváron, április 22-én. A 12 órás ultramaratont egy bő egykilométeres körpályán rendezik.

„Arra fogok törekedni, hogy egyéni csúcsot fussak. Ha ez sikerülne, az egyben korosztályos világcsúcs is lenne” – mondta a MOL-csapat tagja.

A Badwater 217 kilométeres ultramaraton az Egyesült Államokban, Kalifornia államban július 10-én rajtol majd. Lubics Szilvia nevezését már elfogadták erre a versenyre.

„Az aszfaltos ultrában ezt a világ legnehezebb versenyének mondják. Idén ez lenne számomra a legfontosabb kihívás, nem is a táv, inkább az 50 fokos átlaghőmérséklet miatt. De már a felkészülés is kihívás, hogy erre hogyan tudok Európában felkészülni a munkám és a gyerekeim mellett – így nem mehetek el egy hónapra melegebb éghajlatra. Nagyon izgalmas lesz, és borzasztóan várom!” – mondta a magyar versenyző.

Az évad végén, szeptember 29-30-án rendezik majd a Spartathlon klasszikus Athén-Spárta futóversenyt, amelyen Lubics Szilvia is rajthoz áll.