Bő 8 hónap után, a riói olimpia óta először indult versenyen Gyurta Dániel, és egy laza, 2:13.33-as idővel melegített a 200 mell délutáni döntőjére a debreceni országos úszó bajnokságon.

„Nagyon jó érzés volt ismét vízbe szállni és versenyezni, szerintem lehetett látni már azokat az elemeket, amiket az új edzőmmel annyit gyakoroltunk. Én úgy éreztem, működött is, (Nagy) Józsi viszont mondott néhány dolgot, amin délután javítanom kell – ezen fogok dolgozni” – idézte a MOL-csapat olimpiai bajnokát a magyar szövetség (MÚSZ) Facebook-oldala.

Az első napi döntők további ínyencségek sorozatát ígérik: férfi 200 pillangón már most látszik, nagy csata várható Cseh László, Kenderesi Tamás, Biczó Bence valamint az ifjú trónkövetelő, a junior Európa-bajnok Milák Kristóf részvételével, míg a hölgyeknél ugyanezen a távon Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka összecsapása sejtet kolosszális versengést, de 200 háton a Bernek Péter vs. Telegdy Ádám párbajban is csinos küzdelemre van kilátás, mint ahogy férfi 50 gyorson is hatalmas tülekedés várható.

A döntőket este 6 órától rendezik.