A sárvári 12 órás ultramaratonon indul szombaton a nyári Badwater versenyre készülő Lubics Szilvia, akinek célja ezúttal a korosztályos világcsúcs.

A MOL-csapat tagja a márciusi országos bajnoki cím után az elmúlt hetekben több edzőversenyen is részt vett azzal a céllal, hogy Sárvárra készüljön.

„A sárvári 12 órás verseny lesz idén az első olyan célversenyem, amelyre tudatosan készülünk. Optimális esetben szeretnék egyéni csúcsot futni, ami 142 kilométer volt 12 óra alatt. Jelenleg az én korcsoportomban éppen ennyi a világcsúcs, tehát ha sikerülne a saját csúcsomat megdöntenem, az korosztályos világcsúcs is lenne egyben. Ez elég kemény menetnek ígérkezik. Nagyon sok mindennek kell klappolnia ahhoz, hogy ez összejöjjön” – mondta az ultrafutó.

Lubics Szilvia közölte: a márciusi országos bajnokság nagyon jó visszaigazolás volt, hogy hol tart a felkészülésben, ott ugyanis betegen is nyerni tudott, egyéni csúcsot futva.

„Előző este még az volt az edzőmmel a közös döntésünk, hogy nem is futok másnap 100 kilométert, hogy ne kockáztassunk. Végül úgy döntöttem, hogy odamegyek és megpróbálom, és ha nem érzem jól magam, akkor 20 kilométer után kiállok. A verseny előtt három órát tudtam aludni éjszaka. Ehhez képest tudtam hozni a 2011-ben futott egyéni csúcsomat” – mesélte Lubics Szilvia.

Sárváron egy 1,03 kilométeres pályán kell a 12 órás ultramaratont teljesíteni, ám a futónő szerint ez ezen a helyszínen mentálisan nem jelent akkora nehézséget.

„Nagyon sok helyen futottam már körözős versenyt a világon, de a sárvári verseny talán amiatt is más, hogy a pályának szinte minden pontján vannak ismerősök, szurkolók, a versenyzők kilencven százalékát ismerem. És mivel annyiszor elhaladunk egymás mellett, és a szurkolók előtt, valahogy mindig történik valami. De maga a környezet is szép a várral. Nekem nagyon kedves ez a verseny, mert itt futottam életemben először ultrát 2006-ban. Szóval a többi körözős pályához képest ez fejben számomra könnyebb lesz” – fejtette ki Lubics Szilvia.