A májusi, marokkói teniszversenytől kezdve új társsal, a kétszeres Grand Slam-győztes cseh Andrea Hlavackovával indul párosban Babos Tímea.

„Andrea a napokban keresett meg, amikor kiderült, hogy eddig társa, Su-aj Peng ezentúl csak az egyesre kíván figyelni. Hlavackova nagyon sikeres volt párosban az elmúlt években, ráadásul számomra az is kedvező lesz, hogy tenyeres oldalon játszik. Külön kérése volt, hogy ne a madridi nagy tornán mutatkozzunk be. Ezért lemondta a prágai versenyt, hogy már Rabatban együtt indulhassunk. Úgy érzem, hogy szükségem van erre a váltásra, mert a sydneyi torna megnyerése után már nem szerepeltünk jól Pavljucsenkovával. Én viszont párosban is jó eredményeket akarok elérni, ott akarok maradni a legjobbak között! Bízom benne, hogy ez így is lesz! Andreával Rabat után Madridban, Rómában, a Roland Garroson és a füves pályás versenyeken lépünk pályára. Egyelőre ebben állapodtunk meg. Ezúton is köszönöm Nasztja Pavljucsenkovának a közös szereplést, a sydneyi siker azért örök emlék marad!” – nyilatkozta saját honlapján Babos Tímea.

A MOL-csapat tagja jelenleg 14. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbja a 8. volt. Eddig 11 WTA Tour-versenyen maradt veretlen ebben a műfajban, kétszer játszott döntőt Wimbledonban (2014, 2016) és ugyancsak kétszer szerepelt az év végi világbajnokságnak számító WTA Finalsen (2015, 2016).

A magyar játékos az idei szezont Anasztaszija Pavljucsenkovával kezdte, a magyar-orosz kettős januárban megnyerte a sydney-i tornát, majd utána a 3. fordulóig jutott az Australian Openen.

A cseh játékos a 9. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 3. volt. Eddig 19 WTA- és 19 ITF-versenyt nyert párosban.