Szombaton a Videoton a Ferencvárost fogadja a labdarúgó NB I 32. fordulójában, a listavezető Honvéd a Debrecen vendége lesz. A Vidi játékosai tudják, hogy nyomás alatt játszanak, de saját kezükben van a sorsuk: ha mindkét hátralévő meccsüket megnyerik, bajnokok lesznek.

Szombaton folytatódik a harc a labdarúgó NB I bajnoki címéért. Ha a Videoton életben akarja tartani aranyérmes reményeit, akkor le kell győznie a vendég Ferencvárost Felcsúton. Amennyiben a Vidi nem szerez pontot a címvédő ellen, és a Honvéd nyer Debrecenben, akkor hárompontos különbség alakul ki a két csapat között, de a Honvédnak kettővel több győzelme lenne, azaz pontegyenlőség esetén is élen maradna az utolsó fordulót követően, és megnyerné a bajnokságot.

Az első helyhez a Videotonnak több pontot kellene szereznie riválisánál ebben a körben, hogy jövő héten számára elegendő legyen a döntetlen a Bozsik Stadionban. Ha a fővárosiak ezúttal ugyanannyi pontot szereznek, mint a Videoton, esetleg egy-, vagy kétpontos előnyre tesznek szert, akkor a „bajnoki döntőben” számukra lesz elég a döntetlen.

Fiola Attila, a székesfehérváriak védője a klub honlapjának azt monda, mindenképp nyerniük kell a Ferencváros ellen, nem számolgatnak, hogy milyen eredmények esetén lehetnek bajnokok, hiszen a saját kezükben van a sorsuk.

„Minden mérkőzésen sok helyzetet tudunk kialakítani, a győzelem szempontjából döntő fontosságú, hogy ezeket milyen százalékban használjuk majd ki” – vélekedett a válogatott hátvéd.

Csapattársa, Pátkai Máté arról beszélt, hogy nyomás alatt játszanak, de a maximumot kell kihozniuk magukból, hogy az utolsó fordulóban legyen esélyük a bajnoki címre. Elismerte, hogy volt egy gyengébb periódus a Vidi támadójátékában, de az elmúlt fordulókban már több gólt szerzett a csapat, ezért bízik abban, hogy a Fradi ellen is lesznek helyzeteik, amelyeket kihasználnak, és megnyerik a rangadót.

A két együttes ebben a szezonban kétszer találkozott: Felcsúton 1-1-es, a Groupama Arénában 0-0-ás döntetlen született. Az előző játéknapon a Videoton 3-0-ra győzött Újpesten, a Fradi hazai pályán 0-0-ra végzett a Debrecennel.

A Vidi motivált ellenféllel néz szembe, a harmadik helyezett és a Magyar Kupa-döntőben is érdekelt Ferencváros győzelmével már nem végezhetne negyediknél rosszabb pozícióban, ezáltal bebiztosíthatná Európa Liga-indulását a következő szezonra. Az elmúlt négy fordulóban a Videoton és az FTC gyűjtötte a legtöbb pontot, egyaránt 10-et.

A vidi.hu kiemeli, hogy a székesfehérváriak pályaválasztása mellett a szombati lesz a két együttes 47. találkozója. 11 Vidi-győzelem mellett 18 alkalommal megosztoztak a pontokon a felek, 17-szer pedig Fradi-siker született. A gólarány 61-51 a zöld-fehérek javára.