Dobogóra állt Zengőék sztárpilótája a Hungaroringen

2022. június 12. vasárnap 18:30

Robert Huff remek versenyzéssel ezüstérmes lett a Hungaroringen zajló WTCR-hétvége második versenyén, idén először állhatott dobogóra a Zengő Motorsport pilótája.

A kaotikus időmérő után a balesetet szenvedett Nagy Dani autóját rendbe rakták a versenyre, de a csapat nagyobb reményeket fűzött a nyolcadik időt autózó Robert Huff szerepléséhez, és az egykori világbajnok hozta is a bravúrt. Huffy két helyet javítva a hatodik helyen zárta az első futamot, ám a hétvégén igazi bravúrját a másodikra tartogatta.

A fordított rajtrácsos starton Huff az első sorból indult, és egyetlen pillanatra sem engedte ki a kezéből a második helyet, ahogy a futamot megnyerő Santiago Urrutia sem az első helyet. A brit sztárpilóta a második helyével hozzátett húsz pontot a hatodik helyért járó tizenkettőhöz, ezzel feljött a kilencedik helyre a pilóták versenyében.

A másik zengős Cuprát vezető Nagy Dániel a 12. helyről kezdte a versenyt a 17 fős mezőnyben, de számára gyorsan véget ért a körözés, miután páran egymásnak mentek, ő volt a dominó végén az, aki mind közül a legrövidebbet húzta: elrepült az egyik kereke. A boxig ugyan így is eljutott a magyar versenyző, onnan azonban már nem tudott kijönni.

MOL Sportágak
MOL Csapat