Fiatal magyar pilótával vágnak neki a WTCR-nek Zengőék

2020. június 11. csütörtök 11:56

Boldizs Bencében meglátta a bajnokot Zengő Zoli, ezért a 22 éves pilóta vezeti majd a WTCR-be egyéves kihagyás után visszatérő Zengő Motorsport egyik Seat Competicionját.

Magyarország első számú pilótakeltetője, a Zengő Motorsport újabb gyöngyszemre bukkant. A Michelisz Norbertet is felfedező Zengő Zoltán "meglátta a bajnokot" a csapat tehetségkutató programjában szereplő Boldizs Bencében, és bátor döntést hozott a 22 éves versenyzővel kapcsolatban: Bence vezeti majd a Zengő Motorsport egyika utóját a WTCR-ben, ahova egyéves szünet után tér vissza a Zengő Motorsport. A magyar csapat két autóval áll rajthoz a sorozatban, a második pilótát később mutatják be, annyi már azonban biztos, hogy mindkét pilóta Leon Competiciónnal megy majd a túraautó-vébén.

 
Fotó: Zengő Motorsport
 
Boldizs Bence két tehetségkutató sorozatban mutatta meg tehetségét, előbb a Hankook Racer Cup-ban, majd pedig a - Zengőék által életre hívott - Suzuki Swift-kupában versenyzett. A 2005-ben elindított sorozat nem akárkiket nevelt ki, Michelisz Norbert is itt szerezte első bajnoki címét 2006-ban, és itt tette meg első lépéseit az autósportban Nagy Dániel és Tassi Attila is, utóbb azóta nemzetközi sorozatokban versenyeznek.

100 ló után furcsa lesz a 360 

Boldizs Bence jó néhány versenyt nyert a Suzukival, ám a bajnoki címet végül nem sikerült megnyernie, és a pályaautózás után tavaly a ralikrosszban próbálta ki magát, amelyben másodikként végzett az országos bajnokságon. A WTCR azonban egészen más kávéház, ahogy a Digisport reggeli startjában Bence is elmondta, eddig 100 lóerős Suzukival versenyzett, míg a WTCR-ben 360 lovat kell kordában tartania.

„Az első évben és az első néhány versenyen a legfontosabb, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehet, hiszen enélkül nem megy, úgyhogy nem az eredmény lesz a legfontosabb" - nyilatkozta Bence a Nemzeti Sportnak. "Ismerem a Hungaroringet és a Slovakia Ringet, a többi pályával kapcsolatban azonban semmi tapasztalatom sincsen. Mindannyian ismerjük a Zengő Motorsport történetét a túraautó-világbajnokságon és -világkupában, és tudjuk, hogy Zengő Zoltán választotta ki Michelisz Norbertet is. Hálás vagyok a csapatnak, a családomnak, valóságos csoda, ami velem történik.”

 
Fotó: Zengő Motorsport
 
Zengő Zoltán, a magyar fiatal pilótakaszting legnagyobb alakja első körben nem kíván nagy nyomást helyezni a fiatal versenyzőre, az első szezonban a rutinszerzés a legfontosabb cél. "Az első szezonban nincsenek nagy elvárásaink: azt akarom, hogy Bence a lehető legtöbb tapasztalatot szerezze meg, és annyi kilométert tegyen meg a versenypályán, amennyit lehetséges, hiszen itt a legjobbaktól tanulhat – mondta Zengő Zoltán a Nemzeti Sportnak.

"Jó néhány tehetséges magyar versenyző van, de hiszünk benne, hogy Bence a Zengő Motorsporttal nagy eredményeket érhet el az elkövetkező években. Ehhez megkapja a megfelelő tesztlehetőséget, a mérnököket, akik segítik majd ezen a nem túl könnyű úton. Túl vagyunk egy teljes tesztnapon, amelyen Bencének nyolc harmincperces menetre volt lehetősége versenykörülmények között, az eredmény pedig ígéretes volt."Az egyik leggyorsabb köridőt autózta, amit ezzel az autóval valaha teljesítettek. Néhány e-sport-versenyen is rajthoz áll a mérnökeink támogatásával. Bencét nem hasonlítgatjuk más versenyzőkhöz, de ambiciózus, alázatos, szorgalmas és szenvedélyes – és éppen ez az, amit keresünk...”

A WTCR-szezon szeptember 13-án, a Salzburgringen indul el két versennyel, az összesen hat helyszínt érintő versenysorozat november 14-én, Olaszországban zárul.

MOL Sportágak
MOL Csapat