Történelmet írt a Zengő Motorsport a Pure ETCR-ben

2021. június 20. vasárnap 20:03

Az első alkalommal kiírt elektromos túraautó-bajnokság első futamát a Zengő Motorsport pilótája, Mikel Azcona nyerte meg, de a csapat többi pilótája is remekül ment.

A Zengő Motorsport letarolta az elektromos túraautók világkupájának első futamát, a Pure WTCR nyitóversenyét Mikel Azcona nyerte meg, és a dobogón végzett a másik sztárpilóta, Mattias Ekström is, Jordi Gené a hatodik helyen zárt, és Nagy Dániel is remek versenyt futott az Olasz Nagydíjon.

A csapat magyar pilótájának kiváló versenyzése annak fényében érthető igazán, ha hozzátesszük, hogy a versenyen ült életében először az elektromos meghajtású Cuprában. A technikai sportok történetének első teljesen elektromos hajtású túraautók versenye kiváló versenyhétvégével indult el Olaszországban, ahol a Zengő Motorsport pilótái végig az élmezőnyben autóztak.

Mikel Azcona akkor is gyarapította a pontjait, amikor egy defekt miatt a mezőny végére rangsorolták, az A Szuperdöntőn innen rajtolva nyerte meg - csapattársa, Jordi Gené előtt -, és olyan kiváló formában versenyzett a vallelungai hétvégén, hogy a B Szuperdöntőn már csak csapattársa, a szintén Zengő Motorsportos Ekström volt rá veszélyes.

A svéd pilótának nyernie kellett volna a hétvége királya címhez, mivel azonban kizárták a harmadik időmérőn, hiába végzett az első helyen, az utolsó helyről rajtolt. Ennek ellenére gyorsan a második helyre jött fel, és óriási csatára késztette a mezőny élén autózó Jean-Karl Vernay-t (Hyundai), ám végül nem tudta megelőzni a franciát, aki a futamgyőzelemmel a második helyet is elvitte Zengőék svéd klasszisa elől.

MOL Sportágak
MOL Csapat