Zengőék Cuprái idén is ott lesznek a WTCR rajtvonalán

2022. április 29. péntek 13:41

A világklasszis Robert Huff és a magyar pilóta, Nagy Dániel vezeti majd a Zengő Motorsport autóit a május 7-én kezdődő túraautó világkupán (WTCR).

Az utóbbi hetek bizonytalansága után immár kijelenthető: a Zengő Motorsport ott lesz a 2022-es WTCR-szezon rajtján. A magyar gyorsasági túraautó-istállóról az előző szezon vége óta nem sokat hallottunk, az egyetlen hír az volt, hogy a csapat fiatal ásza, Mikel Azcona a Hyundaihoz szerződött. Végül hosszú és nehéz munka után Zengő Zoliék április 28-án bejelentették, hogy rajthoz állnak a következő idényben is.

Tavaly a Cupra gyári támogatásával versenyző Zengő Motorsport két csapatot és négy pilótát indított, és bár voltak nehézségek a szezon során, az utolsó versenyen mindkét futamot zengős pilóták nyerték. Az egyiket az a Robert Huff, aki idén a csapat első számú versenyzője lesz.

Bízunk az autóban, bízunk a közös képességeinkben, és a mi dolgunk mindent összerakni, és aztán arra építeni. A WTCR egy világsorozat, a világ legjobb pilótái és csapatai ellen szállunk harcban a világ legnehezebb pályái közül néhányon."Ez sosem lesz könnyű, de a Zengő csapattal együtt hiszünk abban, amit csinálunk, és minden megteszünk azért, hogy ez a pályán is meglátszódjon" - mondta az Eurosportnak az angol sztárpilóta.

 
Fotó: Zengő Motorsport
 

Zengőék másik autóját a tavaly a csapat elektromos túraautó-szakágban induló pilótája, Nagy Dániel vezeti majd. A magyar versenyző mögött állnak már komoly sikerek WTCR-ben, 2018-ban minden idők legjobb szabadkártyás eredményét produkálva második lett a Hungaroringen - pont mostani csapattársa, Huff mögött.

Erre a lehetőségre vártam évek óta, hogy teljes szezont mehessek a WTCR-ben, de eddig sosem jött össze. "Már azt gondoltam, nincs esély, úgyhogy eldöntöttem, ezt az évet elengedem. Aztán megszólalt a telefonom, és régi barátom, Zengő Zoltán megkérdezte, csatlakoznék-e a csapatához és Rob Huffhoz az álma megvalósításában, hogy magyar mérnökökkel és egy fiatal versenyzővel menjünk egy világméretű top túraautó bajnokságban” - nyilatkozta Dani.

A tíz versenyből álló szezon május 7-én, a franciaországi Pau Ville-ben kezdődik, a Slovakiaring idén kikerült a versenynaptárból, így a hazai szurkolóknak meg kell elégedniük a Hungaroringen június 11-től esedékes futammal.

MOL Sportágak
MOL Csapat