Zsúfolt hétvégére gyúrnak Zengőék a Hungaroringen

2021. augusztus 20. péntek 12:36

A WTCR-sorozatban és a PURE ETCR-ben is nagy reményekkel várja a Magyar Nagydíj rajtját a Zengő Motorsport, amely benzines és elektromos túraautókkal is jó eredményekre készül.

A túraautó-világkupa, illetve társsorozata, az elektromos túraautók számára kiírt PURE ETCR-versenysorozat igencsak sűrű hétvégét jelent a Zengő Motorsport számára, ráadásul a hazai pályával mindig együtt járó eredménykényszer is megjelenik a Hungaroringen. A két versenysorozatban más-más előjelekkel vágnak neki a hétvégének a magyar istálló pilótái. 

A WTCR-ben az áttörést várják Zengőék, hiszen az első három versenyhétvége nem alakult igazán jól a csapatnak, hiába igazolt sztárpilótákat a szezon előtt. A német, a portugál és a spanyol versenyek után a csapat legjobb pilótája, Mikel Azcona csak a 17. helyen áll, a többiek mögötte helyezkednek el a 22 fős mezőnyben.

A spanyol pilóta azzal előzi meg a társait, hogy hazai pályán, Spanyolországban futamot tudott nyerni, és a győzelem után azt nyilatkozta, az első versenyhétvégéhez képest nagyon sokat fejlődött az autó. Zolder után beszélgettünk Zengő Zolival, aki elmondta, egy rosszul elsült próbálkozás miatt voltak gondjai a csapatnak, ennek volt köszönhető, hogy az első versenyhétvégén egyedül Boldizs Bence tudott pontot szerezni a csapat számára. Portugáliában és Spanyolországban már biztatóbb volt a helyzet, Robert Huff és Jordi Gené is elkezdte gyűjtögetni a pontokat, ám ez még mindig elég távol van attól, amit Zengő Zoli a szezon előtt várt a csapattól. 

 
Robert Huff (Fotó: Zengő Motorsport)
 

A várakozás nem véletlenül nagy a Hungaroring előtt, hiszen hazai pályán versenyeznek Zengőék Cuprái, és azután, hogy tavaly Boldizs Bence elcsípett egy fordított rajtrácsos pole positiont, idén is lesz győzelmi kényszer a csapat pilótáin. 

Elektromos autókkal nagyon megy 

Az első alkalommal kiírt PURE ETCR-ben egészen más célokkal várja a versenyhétvégét a Zengő Motorsport, amely a konstruktőri pontlista élén feszít 396 ponttal. A pilóták versenyében is a magyar istálló adja a listavezetőt, Mattias Ekström ráadásul csak komoly balszerencse miatt nem vezet nagyobb fölénnyel, hiszen a legutóbbi versenyen az utolsó kanyarban csúszott ki a kezéből a végső győzelem a szuperdöntőben. 

Zengőék svéd pilótája egyébként Mikel Azconától vette át az első helyet, a spanyol pilóta nagyszerűen versenyez az elektromos Cuprával is, de a legutóbbi két versenyen balszerencsés események miatt nem tudta megtartani az első helyét összesítésben. Azcona így a negyedik helyre csúszott vissza, de a dobogón van még egy zengős pilóta: Jordi Gené a harmadik helyen áll, alig lemaradva a második Vernay-től (Hyundai). 

 
Fotó: Zengő Motorsport
 

A csapat negyedik versenyzője, Nagy Dani többször is ért el biztató eredményeket, jelenleg a 8. helyen áll a 13 fős mezőnyben. Zengőéknek nem is lehet más a céljuk, mint a győzelem, amire minden esélyük meg is van. 

MOL Sportágak
MOL Csapat