Bajnokok Viadala: Áron lefőzött mindenkit, de Bence az első bajnok

2020. május 18. hétfő 12:08

Nagyszerű hangulatban, sok nevetéssel indult útjára a MOL Bajnokok Viadala, amelynek első játéknapján Szilágyi Áron, Herczig Norbi és Bánhidi Bence csapott össze.

És akkor Szilágyi Áron kidobta a kukába a hagymalevesét. Ez egyike azoknak a mondatoknak, amiket soha nem gondoltunk volna, hogy leírunk a MOL Csapat oldalán. És nem ez volt az egyetlen megdöbbentő pillanat a MOL Bajnokok Viadala nyitónapján, hiszen például azt sem hittük volna, hogy a négyszeres abszolút ralibajnok, Herczig Norbi, illetve a magyar bajnok és kupagyőztes kézilabdázó, Bánhidi Bence körömrágva figyeli, ahogy a kétszeres olimpiai bajnok hagymalevest főz, majd egyszer csak Herczig Norbi aggódó hangon (mintha navigátárának, Ferencz Ramónnak mondaná, hogy elszállt a fék) így szól: “Vedd le, mielőtt megég!”

A MOL Bajnokok Viadalának első játéknapja maradéktalanul sikerült, már ha a cél az volt, hogy a térdünket csapkodva nevessünk bajnokaink ügyeskedésén. A fiúk abszolút vették a lapot, a főzős konzoljátékban bemutatott nagyüzemi bénázáson is jókat tudtak nevetni, sőt Áron megpróbálta szabotálni Bence mutatványát, amikor a kész levessel a kezében tányérokat keresgélő beállóst a kuka felé irányította.

Az idővel folyamatosan versengő Herczig Norbi, illetve Bánhidi Bence is jó teljesítményt nyújtott, de az Overcooked nevű játék kihívását végül Szilágyi Áron nyerte.

 
Fotó: Esport Universum
 
Tőrös Bazska házigazda gondoskodott róla, hogy a három sportoló jókedvűen, lelazulva vesse magát a versenybe, hiszen az első versenyszám előtt hosszan beszélgetett a három bajnokkal, akik elmesélték, hogy bírták a karantént, mivel foglalatoskodtak a versenyböjt időszakában, sőt mindannyian felidéztek néhány vicces sztorit is az utóbbi időszakból.

Bence lett a sztriptízkirály

A második feladat a shirts_off_shoot_out challenge volt, ahol a bajnokoknak a magukra aggatott rengeteg ruhadarabból kellett időre a legtöbbet levenni, és egy hét méterre lévő szennyeskosárba dobni.

 
Fotó: Esport Universum
 
Ha belegondolunk, hogy Bánhidi Bencét pályafutása során eddig nagyjából háromezer belső védőpáros próbálta, és próbálja 60 percen keresztül levetkőztetni, talán nem is meglepő, hogy ezt a kihívást a MOL-Pick Szeged beállósa nyerte. Ha hozzátesszük, hogy a célbadobás is sokkal inkább sajájta egy kézilabdázónak, mint akár egy ralipilótának, akár egy kardvívónak, még kevésbé meglepő, hogy a januári Európa-bajnokság álomcsapatába is beválasztott beállós nyerte a kihívást.

Mivel a verseny úgy kezdődött, hogy a játékosoknak előre be kellett vállalniuk egy cikis feladatot arra az esetre, ha ők végeznének az utolsó helyen, és ezek közül a MOL Csapat Facebook oldalának követői megszavazták a legjobbat, amiért szintén pontok jártak, Bence végül az egész versenyt is megnyerte. És hogy mi volt a vállalása? Tényleg nem pitiáner: a MOL-Pick Szeged beállósa azt mondta, kézhasználat nélkül elpusztít öt szelet rántott húst krumplipürével. (Oké, bevalljuk, egy kicsit reménykedtünk benne, hogy Bence lesz a harmadik.)

 
Fotó: Esport Universum
 
A harmadik helyen végül a MOL Racing Team pilótája, Herczig Norbi végzett, akinek az volt a vállalása, hogy a feladatra nem különösebben alkalmas eszközzel, egy karddal felszeletel egy almát.

“Jó volt kimozdulni, kicsit versenyezni, és nagyon örülök, hogy közelebbről is megismerhettem a srácokat” - mondta Herczig Norbi a verseny után, és hasonló véleményen volt Szilágyi Áron is, aki kiemelte, hogy “jól esett kicsit hülyülni a srácokkal.”

 
A végeredmény
 
A teljes versenynap élő felvétele alább megtekinthető, ebből kiderül, miért vágatta le a haját Szilágyi Áron, mennyire sikerült jól Herczig Norbi felkészülése az Overcooked versenyszámra, és az is, miért csuklik néha Bánhidi Bence anyukája. 

Jövő szombaton, szintén élőben jön a második játéknap, ahol a magyar gyorsasági autósport atyjának, Zengő Zolinak két világklasszis hölggyel kell tengelyt akasztania: Hosszú Katinka és Babos Timi lesznek az ellenfelei. Addig is kövessék a MOL Csapat Facebook-oldalát, hamarosan egy összefoglaló videóval jelentkezünk az első játéknapról.