Másfélmilliót fociztak össze a MOL Fehérvár eFoci Gáláján

2020. május 19. kedd 11:32

Remekül sikerült a MOL Fehérvár eFoci Gálája, ahol a szurkolókkal FIFA-zó játékosok (és Nessaj) másfél millió forintot hoztak össze a Máltai Szeretetszolgálatnak.

"Amikor minden leáll, mi rákapcsolunk" - ez volt a MOL egyik szlogenje, miután a karanténhelyzetre való tekintettel létrehozták a MOL Care oldalt. Magyarország legnagyobb vállalata több akcióval is a vírus elleni küzdelmet, a közegészségügyi dolgozókat segítette, és erre buzdította az általa szponzorált sportolókat, illetve a sportcsapatokat is.

Elsőként a Magyar Kupa-címvédő MOL Fehérvárnál találták ki, hogyan tudnák egyszerre aktivizálni a játékosaikat, illetve a szintén tétlenségre ítélt szurkolókat úgy, hogy közben valamilyen formában jótékonysági eseményt is kerekítenek az aktivitás köré.

Fontosnak tartottuk, hogy a bajnoki szünetben se maradjanak labdarúgás és közös élmények nélkül a Vidi-szurkolók, ezért olyan megoldást kerestünk, amelyben játékosaink és szurkolóink egyaránt részt vesznek – akárcsak egy győztes mérkőzés utáni ünneplésben - mondta a MOL Csapatnak Gressó Gergely, a MOL Fehérvár sajtófőnöke.

"Mivel tudtuk, hogy pár játékosunk szívesen FIFA-zik, ezért őket vontuk be ebbe az akcióba, a felhívásra pedig több száz Vidi-drukker jelentkezett, végül 15 szerencsés csapott össze a három felnőtt válogatottal, Hangya Szilveszterrel, Georgi Milanovval és Boban Nikolovval, valamint a fiatal Tamás Olivérrel."

Gyorsan meglett a kedvezményezett is

Gressó elmondta, nem kellett sokat gondolkodniuk azon, melyik szervezetet támogatják a jótékonysági kezdeményezésből befolyó összeggel. "Szerettük volna, ha a szórakoztatás mellett segíteni is tudnánk, ezért kitaláltuk, hogy minden gól után 15 000 forinttal segítjük a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, amely már hosszú évek óta partnerünk és több nagy sikerű jótékonysági akciót bonyolítottunk már le együtt."

Hangya boldog, hogy a maga módján tudott segíteni

Komoly sikert hozott a MOL Fehérvár eFoci gálájának első két fordulója, hiszen amellett, hogy jó hangulatban, a Youtube-sztár Nessaj kommentálása mellett remek meccseket játszott az első két fehérvári futballista az ellenük kiálló szurkolókkal, még egy rakás pénzt is sikerült összegyűjteni a Máltai Szeretetszolgálat javára.

"Úgy látjuk, hogy jól sikerült a gála, Nessaj csatornáján pedig a különböző kvízek és a játékosinterjúk segítségével sok olyan fiatal kedvelhette meg a MOL Fehérvár FC-t, akik korábban esetleg nem érdeklődtek a labdarúgás iránt. Bízunk benne, hogy hamarosan ismét nyitott kapuk mellett játszhatunk, és akkor ők személyesen is kilátogatnak a MOL Aréna Sóstóba" - tette hozzá a fehérvári sajtófőnök.

A MOL Fehérvár eFoci Gálája végül pontosan másfélmillió forintot hozott a Máltai Szeretetszolgálat konyhájára! Köszönjük a résztvevőknek, a játékosoknak, a klubnak és Nessajnak, hogy lehetővé tették a jótékonysági gála sikeres lebonyolítását.