MOL Bajnokok Viadala: Hatalmas csatában dőlt el a C csoport

2020. június 01. hétfő 11:28

Ahogy egy igazi sporteseményhez illik, sérülések és betegség is közbeszólhatott volna, de végül hatalmas csatában, sportszerű küzdelemben avathattuk fel az utolső bajnokot.

Még szerencse, hogy nemcsak a MOL-t, de a MOL Csapat sportolóit is hajtja a törődés, különben nagy bajba kerültünk volna a MOL Bajnokok Viadala harmadik fordulójában. A C csoport lebonyolítása ugyanis komoly veszélybe került, hiszen túl azon, hogy a Zengő Motorsport sokszoros bajnok pilótájának, Kismarty-Lechner Gábornak mindenórás volt élete párja az adás idején, Fucsovics Marci egy makacs mandulagyulladással küzdött, Vida Máténak pedig megsérült (talán el is tört) a csuklója egy edzésen.

Mindez persze nem akadályozta meg a fiúkat abban, hogy felsorakozzanak a rajtvonalon, és elmondják saját vállalásaikat arra az esetre, ha az utolsó helyen végeznének. A vicces bevállalások közül az élő adás nézői végül Fucsovics Marciét választották a legjobbnak (ő bukósisakban, bal kézzel vállalt be egy teniszmeccset a győztessel), de mint később kiderült, Vida Máté lett az utolsó, így őt nézhetjük majd meg, ahogy Kismarty-Lechner Gábor arcképével díszített pólóban edz a dunaszerdahelyi DAC csapatával.

Abszolút kiegyenlített erőviszonyok

Ezúttal két konzolos versenyszámban mérték össze az erejüket a sportolók, a Sparc nevű VR-játékban a fagyikkel kellett célba ütni egy labdát, és visszatért a múlt héten nagy sikerrel futó Speed Runners nevű futóverseny is. Namost, az ember azt gondolná, hogy az ütős játékban Fucsovics Marci brutális előnnyel indult, csakhogy KisMa nagy squash-játékos, Máté pedig kimondottan jól teniszezik, sokat is játszik, úgyhogy sportszerűen, sima terepen indult útjára a C csoport.

Hogy Mátét a karjára rögzített gipsz zavarta-e ennyire, azt nem tudhatjuk, mindenesetre előbb KisMától, majd Marcitól is elég simán, 3-0 arányban kikapott a Speed Runnerben, amivel szinte el is dőlt, hogy az FC DAC és a magyar válogatott középpályása végez majd a harmadik helyen. Ettől csak az menthette volna meg, ha Sparcban leiskolázza Marcit és KisMát, de végül úgy alakult, hogy hiába suhogtatott ügyesen a fagyival, a MOL Csapat teniszcsillaga, illetve a Zengő Motorsport bajnoka küzdött meg az első helyért.

Ahogy arra számítani is lehetett, öldöklő küzdelem alakult ki a bajnoki címért. Sparcban Marci kezdett, és megdönthetetlennek tűnő 60.75 mp-es idejével alaposan feladta a leckét a KisMának. A Speed Runnerben hatalmas csata alakult ki közöttük, a mindent eldöntő futamban végül a Zengő Motorsport pilótájának jött ki jobban a lépés, így - mivel Marci vállalását szavazták meg a legjobbnak a nézők - minden azon múlt, hogy bánik a motion controllerrel (azaz a fagyival) Gábor. Nos, mint kiderült, kiválóan: még Marci űridejét is legyőzve, 57.48-as idővel ezt a versenyszámot is KisMa nyerte, így övé lett a C csoport bajnoki címe. (Az élő adás itt tekinthető meg)

24 pontot szeretnék felajánlani Máténak - mondta széles mosollyal a sportszerű győztes, egyúttal bizonyítva, hogy a győzelmet azért nem szívesen adná fel, hiszen egy ponttal így is Fucsovics Marci előtt végzett.

A jó hangulat ezúttal is adott volt

Ahogy az eddigi csoportokban, úgy ezúttal is nagyszerű hangulatban telt az élő adás Tőrös Bazska irányítása alatt. A verseny utáni beszélgetésekből megtudtuk azt is, hogy Vida Mátét talán már két hét múlva a pályán láthatjuk, amennyiben folytatódik a szlovák bajnokság, Fucsovics Marci pedig abban bízik, hogy augusztus elején már éles meccsen ragadhat teniszütőt. KisMa elmondta, egyelőre még csak most alakul a lehetséges program, hamarosan kiderül, melyik versenyen és mikor láthatjuk újra a Zengő Motorsport klasszisát. 

A C csoporttal lezárult a MOL Bajnokok Viadala, reméljük, ugyanannyira élvezték a nézők is a versenyeket, mint a versenyzők. Hamarosan jelentkezünk a három harmadik helyezett bevállalásának videójával, addig is szívből gratulálunk a három csoport győztesének, az A csoportban Szilágyi Áront és Herzig Norbit maga mögé utasító Bánhidi Bencéneka B csoportban Hosszú Katinkát és Zengő Zoltánt legyőző Babos Timinek, valamint a C csoport győztesének, Kismarty-Lechner Gábornak