A magyar triatlonsport múltja már a jövőt készíti fel

2020. február 04. kedd 11:13

Kropkó Péter triatlonlegenda kislánya, Márti már nemcsak az utánpótlásban, de a felnőttek között is alaposan belehúzott. Egy edzésükre látogatottunk el játszani egyet.

Éveken át, ha a triatlonra gondoltál Magyarországon, egyből beugrott a Kropkó név. A magyar Ironman, Kropkó Péter összesen ötvennégy Ironman versenyen indult, győzött (összesen 13-szor) többek között Dániában, Svájcban, Japánban pedig annyiszor, hogy végül szobrot is állítottak neki.

Nagyon úgy fest, hogy hiába vonult vissza Péter lassan másfél évtizede, a Kropkó név továbbra is egyet jelent a triatlonozással, és erről nem más gondoskodik, mint a MOL Alapítvány ifjú versenyzője, Kropkó Márti. Az összesen három külföldi klubban is igazolt versenyző február 5-én tölti be a 17. életévét, de már a felnőttek között is van dobogós szereplése.

A családban marad

Azt vettük a fejünkbe, hogy a jól ismert esküvős játék keretében teszteljük le, mennyit tud egymásról a magyar triatlonsport múltja és jövője.

A farkasordító hidegben letudott forgatás alatt is kiderült, hogy Márti borzasztó céltudatos, hiszen az esti mínuszokban is elindult leróni a kötelező köröket a Panoráma Sportközpont futópályáján a forgatás után. És akadt egy dolog, ami a videóba nem fért bele, Márti azonban nagyon fontosnak tartotta elmondani:

“Mindenképpen szeretném megemlíteni, hogy nemcsak apu, de anyu is fontos szerepet tölt be az edzéseimben. Az ő irányítása is nagyon fontos nekem” - mondta Kropkó Andreáról a MOL Alapítvány ifjú klasszisa.

MOL Sportágak
MOL Csapat