A MOL Csapat adja az olimpiai kontingens gerincét

2021. július 02. péntek 09:50

A címvédők, Hosszú Katinka és Szilágyi Áron, illetve a nagy esélyesek közül jó néhányan élvezték, vagy élvezik most is a MOL támogatását akár a profi csapatban, akár az utánpótlásban.

Csütörtökön letette az olimpiai esküt a Tokióba utazó magyar kontingens, és ahogy az ember büszkén végignézett a magyar sport színe-javán, számtalan olyan sportolót látott, akik a MOL támogatását élvezik, vagy élvezték fiatalon. A felsorolást illik azzal a Péni Istvánnal kezdeni, aki az eskü szövegét olvashatta, a fiatal sportlövő a MOL Alapítvány támogatottja volt, de idén bekerült a profi csapatba is.

A MOL Csapat legnagyobb sztárjai aranyért utaznak Tokióba. A sort illik a háromszoros olimpiai bajnok úszóklasszissal, Hosszú Katinkával kezdeni, aki két számban is bombafavoritként utazik a játékokra, illetve a kétszeres címvédő Szilágyi Áronnal, aki szintén két számban esélyes: a kardvívó fenomén egyéniben és csapatban is győzhet.

A MOL Csapat két teniszezője is ott lehet Tokióban, Babos Timi párosban biztosan rajthoz áll (Jani Rékával), és ha jól alakulnak a dolgok, az egyesben is résztvevő Fucsovics Marci oldalán vegyes párosban is elindulhat csapatunk két klasszisa. Érdekesség, hogy Szilágyi, Babos és Fucsovics korábban a MOL Alapítvány Tehetségtámogató Programjában is tagja volt a MOL Csapatnak, mielőtt a profik közé léptek.

Az utánpótláskorból már kiöregedett, de korábban szintén a MOL Alapítvány támogatását élvező sportolók között olyan komoly eséllyel induló sportolókat találunk még, mint az egyéni párbajtőr-világbajnok Siklósi Gergő, a súlylökésben éremeséllyel induló Márton Anita, a nagyszerű úszó, Kapás Boglárka, a kajakozó Kopasz Bálint, illetve a két vitorlázó klasszisunk, Vadnai Benjámin és Érdi Mári.

A csapatokban is ott vagyunk!

Magyarország három labdajátékban is csapatot delegál Japánba, a férfi és a női vízilabda-válogatott mellett a női kézilabda-válogatott is résztvevő lesz. Utóbbinál könnyű a helyzet, hiszen évek óta a női kézisek mellett áll a MOL, de korábban mindké pólóválogatott is a csapatunk tagja volt.

A férfi pólosok között egyébként is lesznek ketten a MOL Csapatból, hiszen az OSC két kiválósága, Manhercz Krisztián és Hárai Balázs is Märcz Tamás csapatának tagja, sőt alapembere.

Érdekesség, hogy a női pólóválogatottban is találunk olyan sportolót, aki a MOL Alapítvány támogatottja volt fiatalként: Gurisatti Gréta még búvárúszóként került be a támogatottak körébe, de később a vízilabdára váltott, és most a csapat egyik legjobbjaként utazhat a játékokra.

Az utánpótlásból érkezők

A tokiói olimpiára utazó sportolóink között négy olyan fiatal is van, aki jelenleg is a MOL Alapítvány támogatottja: a 2000-es születésű Kovács Zsófia (szertorna), az úszó Németh Nándor, a rendkívül fiatalon berobbanó cselgáncsozó, Özbas Szofi, illetve az egy évtizede a támogatottak között sportoló atléta, Tóth Lili Anna.

 
Fotó: Magyarock
 

A korábbi támogatottak között találjuk szinte a teljes női kardcsapatot, Márton Annát, Pusztai Lizát és Battai Sugárt, valamint a kerékpáros mezőnybe idén berobbanó Vas Kata Blankát, aki ráadásul mindféle bringa nyergében otthon érzi magát.

Íme a MOL Csapat olimpiai kontingense

Babos Tímea
Battai Sugár Katinka
Béke Kornél
Birkás Balázs
Bohus Richárd
Fucsovics Márton
Gálos Roland
Gurisatti Gréta
Gyurinovics Fanni
Hárai Balázs
Hárspataki Gábor
Hosszú Katinka
Jakabos Zsuzsanna
Kapás Boglárka
Kopasz Bálint
Kovács Zsófia
Lucz Dóra
Major Veronika
Manhercz Krisztián
Márton Anita
Nádas Bence
Nagy Bianka
Németh Nándor
Özbas Szofi
Péni István
Pusztai Liza
Siklósi Gergely
Szilágyi Áron
Szőke Alex
Sztankovics Anna
Tóth Lili Anna
Tótka Sándor
Vadnai Benjámin
Varga Ádám
Vas Kata Blanka
Zombori Gábor

 

MOL Sportágak
MOL Csapat