Harmadjára összejött: Gaál Zsóka világbajnok lett

2021. december 23. csütörtök 10:18

Két vesztes finálé után Gaál Zsóka révbe ért: a MOL Alapítvány ajkai sakkzsenije ellenállhatatlan versenyzéssel megnyerte az U14-es világbajnokságot.

Gaál Zsókának nem akármilyen éve volt, a MOL Alapítvány által támogatott ifjú sakkzseni már eddig is halmozta az elképesztő eredményeket, de 2021 minden szempontból vízválasztó lett. Zsóka a felnőtt női válogatott kerettagja, sőt egyik legeredményesebb versenyzője lett, a nyár végén megszerezte a női nemzetközi mesteri címet (csaknem a nagymesterit is), így ő a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere.

Mivel Zsóka a a nyár végén megnyerte az U14-es lányok Világkupáját, jogot szerzett a világbajnoki döntőben való indulásra is. A december 18-22. között rendezett online versenyen Zsóka a 10 fordulós oda-vissza vágós versenyen a világ legjobb öt játékosával mérte össze tudását, de az indiai, perui, orosz és vietnámiak versenyzők kénytelenek voltak meghajolni a magyar lány tudása előtt.

"Végre megtört a jég!" - nyilatkozta az Ajkai Szónak boldogan Zsóka. Három világbajnoki ezüstérem után sikerült világbajnoki címet szereznem! Nagyon, nagyon boldog vagyok!"Köszönöm mindenkinek a szurkolást és a rengeteg támogató üzenetet! Köszönöm Ajka Város Önkormányzatának, a Magyar Sakkszövetségnek, a MOL Alapítványnak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a támogatását. Szeretném megköszönni főedzőmnek Papp Gábor nagymesternek és edzőimnek, Bánusz Tamás nagymesternek és Prohászka Péter nagymesternek a felkészítést.”

Mi köszönjük, Zsóka! További sok sikert kívánunk a MOL Alapítvány nevében!

MOL Sportágak
MOL Csapat