Jó tanuló, jó sportoló: Özbas Szofinál járt a MOL Csapat

2019. december 10. kedd 15:33

Özbas Szofi nemcsak a magyar cselgáncssport legnagyobb ígérete, de egy tiszta gondolkodású, intelligens sportember is, aki korát meghazudtoló érettséggel tekint a világra.

Ha valaki ifjúsági olimpiai bajnok lesz, majd a juniorok közé lépve első évében világbajnokságot, Európa-bajnokságot és U23-as Eb-t nyer, azzal könnyen elszaladhat a ló. Özbas Szofival azonban nem szaladt el, a MOL Alapítvány ifjú cselgáncsozója, bár még csak októberben lett nagykorú, két lábbal a földön járva, abszolút tisztán és reálisan látja maga előtt a saját útját. 

Bár a junior vb-győzelemért annyi ranglistapontot kapott, hogy akár már a tokiói olimpiáról is álmodozhatna, Szofit egyelőre a tanulmányai kötik le. Előbb sikeres érettségit szeretne tenni, hogy folytathassa tanulmányait a felsőoktatásban, és nem nyomasztja magát az olimpiával.

 
Nem véletlen, hogy nem különleges, sportolóknak létrehozott alternatív iskolába jár, hanem egy neves szolnoki gimiben tanul. Nem kér sem a kivételezésből, sem az élsportolóknak járó előjogokból, a versenyek miatti mulasztásokat szorgalmasan pótolja, és az érettségi évében is együtt halad osztálytársaival. 

A szerény, mégis roppant céltudatos ifjú hölgy hosszas unszolásunkra állt kötélnek, hogy egy másik tehetségét is megmutassa. A MOL Csapat stábja felkerekedett, és a szolnoki Verseghy Ferenc gimnáziumban találkozott Szofival, aki gitárjával és ukuleléjével felfegyverkezve várt minket. 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat