Olimpiai világnap: Sipőcz Ricsinek egy ezüst volt az első

2020. június 25. csütörtök 13:00

A MOL Csapat olimpiai világnapra készülő sorozatában a MOL Alapítvány ifjúsági olimpiai bajnokaival beszélgetünk első olimpiai élményeikről. Következzen Sipőcz Ricsi.

Sipőcz Richárd a magyar cselgáncs egyik nagy feltörekvő csillaga, a 18 éves dzsúdós kétszeres ifjúsági Európa-bajnok, és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon sem talált legyőzőre. Nem véletlen, hogy amikor első olimpiai élményeiről kérdeztük, egyből az EYOF ugrott be a MOL Alapítvány ifjú klasszisának.

“Győr a szülővárosom, így már az csodálatos élmény volt, hogy én vihettem a magyar zászlót a nyitóünnepségen. Természetesen még ennél is fontosabb számomra, hogy aranyérmet szereztem a fesztiválon” - tette hozzá nevetve a +90 kg-osok mezőnyét letaroló cselgáncsozó.

“Az EYOF meghatározó, és nagyon inspiráló élmény volt, de nem az első olimpiai emlékem. Számomra a londoni olimpia volt az első, amit végig követtem, és bár lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok, de számomra nem egy magyar aranyérem volt a legnagyobb élmény, hanem egy ezüst.”

 

“Emlékszem, egy családi esemény volt nálunk, amikor a cselgáncsozók versenyszámát rendezték. Kertipartit rendeztünk, voltunk vagy húszan, és kivittünk egy tévét a kertbe, hogy nézni tudjuk a magyar versenyzőket. Fantasztikus élmény volt, ahogy Ungvári Miki a döntőig küzdötte magát, az ő ezüstérme az én első meghatározó olimpiai élményem, de természetesen ugyanilyen izgalommal követtem végig Csernoviczki Évi bronzéremmel záruló menetelését is” - mondta a MOL Alapítvány ifjú cselgáncsozója.

I. rész: Péni István

MOL Sportágak
MOL Csapat