Olimpiai világnap: Szilágyi Áron klubtárs és múzsa is

2020. június 29. hétfő 09:48

Az olimpiai világnapra készülő sorozatunkban a MOL Alapítvány ifjúsági olimpiai bajnokaival beszélgetünk első ötkarikás élményeikről. Következzen Rabb Krisztián kardvívó.

"Számomra ez nem nehéz kérdés" - mondta a MOL Csapatnak Rabb Krisztián, a MOL Alapítvány ifjúsági olimpiai bajnok kardvívója, amikor kedvenc olimpiai emlékéről kérdeztük. "Szerencsére a helyszínen szurkolhattam végig Szilágyi Áron londoni olimpiai bajnoki címét. Nem kérdés, hogy ez volt számomra a legmeghatározóbb élmény."

Krisztián még csak 12 éves volt, amikor szüleivel kiutazott a londoni olimpiára, és az egy pillanatig sem volt kérdés, melyik lesz az az esemény, amin biztosan ott lesznek. "Áron a klubtársam volt, hiszen én is a Vasasban nevelkedtem, és Somlai Béla bácsi volt az én edzőm is. Ezért is alakult úgy, hogy tudtunk jó helyre szóló jegyet szerezni a vívóversenyre."

Amikor Áron beadta az utolsó tust Diego Occhiuzzinak, úgy éreztem, az én sportszemléletem is teljesen megváltozott. "Még ott, a helyszínen azt mondtam Béla bácsinak, hogy egyszer én is olimpiai bajnok szeretnék lenni. Áron versenyzése óriási inspirációt jelentett számomra, és jelent a mai napig is" - tette hozzá a Krisztián, aki előbb volt ifjúsági olimpiai bajnok, mint magyar bajnok.

MOL Sportágak
MOL Csapat