Olimpiai világnap: Szofi megértette, hogy ez óriási dolog

2020. június 26. péntek 13:18

Az olimpiai világnapra készülő sorozatunkban a MOL Alapítvány ifjúsági olimpiai bajnokaival beszélgetünk első ötkarikás élményeikről. Következzen Özbas Szofi.

 Özbas Szofi a magyar dzsódó hatalmas ígérete, aki az utánpótlás korosztályokban évről évre tarolja le a mezőnyt. Kadettként mindent megnyert, aztán elsőéves juniorként gyors egymásutánban Európa-, és világbajnok is lett, valamint nem talált legyőzőre az U23-as Eb-n sem. Emellett természetesen ifjúsági olimpiai bajnok is, és az első olimpiai élményei is a Buenos Aires-i ifiolimpiához kapcsolódnak.

“Már az EYOF-on éreztem, hogy ez valami egészen más, mint a korábbi versenyeim. A rengeteg sportoló, a folyamatosan együtt mozgó csapatok, a csapatszellem mind olyan élményeket adott nekem, amik erősebbé tettek sportolóként."Buenos Airesben érezhettem először igazán, milyen az olimpiai hangulat, és nem tagadom, azonnal magával ragadott” - mondta Szofi a MOL Csapatnak.

 

“Csodás élmény számomra a 2012-es olimpia. Ez volt az első, amit végig követtem, természetesen a cselgáncsversennyel az élen. Boldog voltam, hogy két magyar versenyző, Ungvári Miki és Csernoviczki Évi is érmet szerzett, de ha nem lettek volna magyar sikerek, akkor is ugyanúgy magával ragadott volna. Úgy gondolom, minden sportolónak az a legnagyobb álma, hogy egyszer részt vehessen a játékokon” - tette hozzá Szofi.

A sorozat korábbi részei: 

I. rész: Péni István
II. rész:  Sipőcz Richárd

MOL Sportágak
MOL Csapat