A Bartucz-parádéra nem volt ellenszere a svájciaknak

2021. november 17. szerda 09:35

A Tatabánya legyőzte a svájci Kadetten Schaffhausent a kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, a kapuban Bartucz, a mezőnyben Győri volt megállíthatatlan.

Kézilabda Európa Liga, csoportkör, 3. forduló, D csoport:
Grundfos Tatabánya KC-Kadetten Schaffhausen (svájci) 31-23 (15-11)
lövések/gólok: 49/31, illetve 54/23
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 5/1
kiállítások: 12, illetve 4 perc

A két csapat az előző idényben is azonos csoportban szerepelt az Európa-ligában, a svájciak februárban házigazdaként 27-23-ra, Győrben pedig 32-30-ra nyertek. A magyar csapat keretéből kedden Bálint Bence, Bodnár Ádám és Hornyák Péter hiányzott. A vendégeknél többek között Bartók Donát és a Pick Szeged korábbi játékosa, a világ- és Európa-bajnok spanyol Joan Canellas sem léphetett pályára sérülés miatt.

Bartucz László bravúros védéseire alapozva jól kezdett a taktikusan védekező Tatabánya, és mivel Győri Mátyás irányításával a támadásai lendületesek, ötletesek voltak, rendre egy-két góllal vezetett. A 19. percben 8-5-ös hazai előnynél a Kadetten időt kért, de a remekül küzdő magyar együttes ellen nem tudott egyenlíteni. Három kiállítás is sújtotta a házigazdákat az első félidőben, ám ezeket az időszakokat is átvészelték, újra lendületbe jöttek és a szünetben 15-11-re vezettek.

A második felvonást is jól kezdte a magyar bajnoki bronzérmes, amely a találkozó kétharmadánál már 21-13-ra vezetett. A svájciak ismét időt kértek, nyitott védekezésre váltottak, sorozatban ötször voltak eredményesek, ezzel szorossá tették az állást. Sunajko Stefan góljai és Bartucz bravúros védései átlendítették a holtponton csapatukat, amely lehengerlő hajrát produkált, és egy 9-1-es szériával fölényessé tette győzelmét.

A Tatabánya játékosai közül Győri Mátyás tíz, Sunajko öt, Juhász négy gólt lőtt, Bartucz 16, Piotr Wyszomirski három védést mutatott be. A magyar csapat egy hét múlva a válogatott kapus Székely Mártont foglalkoztató északmacedón Eurofarm Peliszter otthonában folytatja szereplését a nemzetközi porondon. Utóbbi együttes kedden 30-27-re nyert a görög AEK Athén otthonában, Székely kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez.

MOL Sportágak
MOL Csapat