A BL-ben a Porto ellen venne tavaszi svungot Mikler Roli

2021. február 11. csütörtök 12:07

Nem sikerült jól a MOL-Pick Szeged 2021-es visszatérése, az első Bajnokok Ligája-játéknapon kikapott a PSG-től, és Mikler Roland nem örült neki, hogy pont a védekezés mondott csődöt.

“Nagyon meg akartuk verni a Paris Saint-Germaint” - vett mély levegőt Mikler Roli, amikor a MOL Csapat megkereste a MOL-Pick Szeged kapusát a 2021-es Bajnokok Ligája nyitány után. Sajnos a szegedieknek nem sikerült a bravúr, hiába kezdték nagyszerűen a francia sztárcsapat elleni meccset, végül a PSG nyert az Újszegedi Sportcsarnokban.

“Elsősorban azért vagyok szomorú, mert a számomra - és talán a csapat számára is - a legfontosabb dolog mondott csődöt: a védekezés. Végig azt éreztem, hogy puhák vagyunk, nem állunk oda elég keményen, és túlságosan könnyen hagyjuk helyzetbe kerülni a PSG sztárjait."Pedig a támadásokkal nem volt baj, 29 lőtt góllal akár el is kaphattuk volna a párizsiakat. Csakhogy közben a kapumra érkező lövések nyolcvan százaléka ziccer volt” - dohogott a válogatott kapus, aki a vereség ellenére jó meccset hozott le.

“Azért is kellett volna nagyon a győzelem, mert most kellene svungot vennünk ahhoz, hogy a csoportban a mezőny után eredjünk. A céljaink természetesen mit sem változtak, és a csoport annyira szoros, hogy hazai pályán nem lehetett más a célunk, mint a győzelem. Sajnos nem sikerült a jó rajt, a Porto ellen muszáj javítanunk” - utalt a szerdai mérkőzésre a válogatott kapus.

Visszaköszöntek a vb-emlékek

Rolival arról beszélgettünk, hogy alig néhány nap különbséggel kétszer is át kellett élnie ugyanazt egy francia sztárcsapat ellen. A januári világbajnokság negyeddöntője hasonlóan alakult, mint a Szeged-PSG rangadó, a magyar csapat mindkét meccset nagyszerűen kezdte, de komoly előnye szép lassan elfogyott, és végül vesztesen hagyta el a pályát.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 

“Még abból a szempontból is hasonló volt a két meccs, hogy a válogatottal is a védekezésünk esett szét a meccs végére, bár ott megvolt az a mentség, hogy borzasztóan elfáradtunk a rendes játékidő végére. Viszont a vébén legalább döntetlenre mentettük a meccset” - tette hozzá széles mosollyal a bravúros teljesítmény egyik kulcssszereplője.

“A vb egy másik szempontból is fontos tényező volt. Hosszú évek alatt megfigyeltem, hogy a játékosoknál mindig eljön egy hullámvölgy a januári válogatott tornák után. Szinte nincs is kivétel, és ez nem pusztán fáradtság."Én sem sokat pihentem az utóbbi időben, mégsem érzem magam fizikailag fáradtnak. Ez nem akaratgyengeség, vagy lustaság, egyszerűen egy egészen más ritmusú versenysorozatból kell visszazökkenni, és ez mindenkinek időbe kerül.”

A portugálok ellen sem lesz sétagalopp

A MOL-Pick Szeged a csoportban előtte álló FC Portót fogadja szerdán, és a kapus sem tagadja, hogy most már elég komoly nyomás alatt lép pályára a csapat, hiszen még egy hazai vereség már akár komoly következményekkel is járhat.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“Nagyon jó csapatnak tartom a Portót, és ezt a hét a hat elleni játékot elképesztően magas szinten játsszák. Nem kérdés, hogy a védekezés lesz a kulcs, sokkal jobban kell zárnunk, mint a PSG ellen, ha le akarjuk győzni a portugálokat. Az a helyzet, hogy nagyon kell a győzelem a csapatnak, mert egy kicsit azt éreztem, hogy mintha megtorpant volna a játékunk.”

“Teszi mindenki a dolgát, de a hátul érezhető fásultság néha támadásban is megjelent, márpedig ha nincs önbizalom, akkor mindenki inkább továbbteszi a labdát, nem ellövi."Elsősorban azért muszáj nyernünk, mert a győzelem mindig önbizalmat ad, és erre nagy szükségünk van, hogy ez a kis megtorpanás ne terjedjen ki az egész tavaszi szezonunkra. Hát, igen, az ilyen helyzetekben hiányoznak nagyon a szurkolóink” - sóhajtott nagyot a válogatott kapus.

A MOL-Pick Szeged-Porto mérkőzés szerdán (02.11.) 18:45-kor kezdődik, a mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Hajrá, Szeged!

MOL Sportágak
MOL Csapat